Kapitalist sistem faizden yıkılacak

Erbakan’ın faiz mücadelesi kitaplaştırıldı

Kapitalist sistem faizden yıkılacak
 Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bütün bir hayatı boyunca verdiği faiz mücadelesi kitaplaştırıldı. Gazeteci Yazar Mustafa Uzun’un kaleme aldığı “Faiz Belası” isimli kitapta Erbakan, Kapitalist Sistemin en zayıf noktasının faiz olduğunu ve mevcut sistemin faiz yüzünden yıkılacağını söylüyor.

FAİZ KAPİTALİZMİ DE MODERNİZMİ DE AÇIKLAYAN KİLİTTİR

Erbakan’ın 60’lı yıllarda da vefatından hemen önce yaptığı son konferansta da faizi anlattığını söyleyen Gazeteci Uzun Erbakan’ın faiz mücadelesini şöyle açıklıyor; “Erbakan için faiz, küresel zulüm sistemini de, Siyonizm’i de, Modernizm’i ve Kapitalizm’i de açıklayan kilittir. Hatta Erbakan Komünizm’den başlar, ahlak ve maneviyata kadar her alanda faizin etkisine değinir. Onun için Bosna'da Müslüman'ı katleden zihniyetin temelinde ne varsa, faizci zihniyetin temelinde de aynı şey vardır.  Kudüs’ü işgal eden zihniyet ile, haçlı seferlerini düzenleyen zihniyet ile, Azerbaycan’ı katleden zihniyet ile faizci zihniyet arasında hiçbir fark yoktur.”

KAPİTALİST SİSTEM FAİZDEN YIKILACAK

Erbakan’a göre faiz, kapitalist nizamın bir mefhumudur ve Erbakan’a göre kapitalist nizamın en zayıf noktası, en tehlikeli noktası ve aslında yıkılacağı nokta da faizdir. Hoca; “Kapitalist nizam buradan yıkılacak” der. “İslam Hukukunda faiz”, “Faiz çalışanın hakkına tecavüzdür”, “Faiz duran paraya değer vermez, kaybettirir”, “Erbakan faize sadece dini gerekçelerle karşı çıkmadı”, “Faiz ve Kar Ortaklığı”, “Faizsiz bir ekonomi elbette mümkündür” ve “Kapitalist sistem faizden yıkılacak” gibi çeşitli konu başlıklarına sahip kitap Ravza Yayınları tarafından yayınlandı. Erbakan’ın faiz hakkındaki görüşlerini ve siyasi mücadelesi boyunca faize karşı yaptığı somut faaliyetlere yer veren kitap www.ravzakitap.com internet sitesinden yahut 02125284617 numaralı telefonlardan temin edilebilir.  

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209