İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER

2012 Yılında Yayınlanan Yazılarından Dolayı İLESAM Üyesi İsa Kayacan’a Burdur Ticaret ve Sanayi Odasından Ödül

İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER
 İLESAM ve İLESAM ÜYELERİNDEN HABERLER

2012 Yılında Yayınlanan Yazılarından Dolayı  İLESAM Üyesi İsa Kayacan’a Burdur Ticaret ve Sanayi Odasından Ödül

 

BURDUR (Ece Ajans) - Gazeteci-Yazar İsa Kayacan’a, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından; yazı, makale, haber, yorum ve yayınları dikkate alınarak, ‘Teşekkür plâketi’ verildi.

            22 Nisan 2013 tarihinde Burdur’da düzenlenen törenle İsa Kayacan’a verilen, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası plâketi, İsa Kayacan’ın yeğeni, Gazeteci - Yazar, Araştırmacı, Mucit ve İşadamı Hüseyin Kayacan tarafından alındı.

            Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Feyzi Oktay’la, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik tarafından imzalanan plâkette şu ifadeler yer almakta:

            -“Sayın İsa Kayacan, Gazeteci-Araştırmacı, Yazar; Burdur Ekonomisinin geliştirilmesinde ve Oda’mızın vizyonel faaliyetlerine gösterdiğiniz çok değerli haber, fikir, fotoğraf ve yorumlarınız için teşekkür ediyoruz. 22 Nisan 2013”

            İsa Kayacan’ın, Türkiye’de ilk defa, bir İl’in, genel bütünlüğüyle, kültürel değerleri, işadamı, gazeteci, yazar, saz ve söz ustaları, bürokratlarının şiirsel bir anlatımla verildiği, 354 sayfalık, “Burdur Destanı - Bensiz Olmaz” adlı kitabı, Aralık 2009’da, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kitap serisinin 3.sü olarak yayınlanmış, Burdurluların ve kültür dünyamızın hizmetine sunulmuştu...

            Not: İsa Kayacan’ın bugüne kadar yayınladığı kitap sayısının 130’a, değişik kuruluşlardan aldığı plâket sayısının 231’e, Burdur ağırlıklı olmak üzere değişik kuruluşlara bağışladığı kitap ve dergi sayısının 33 bine yaklaştığı, 31 Aralık 20l2 tarihi itibariyle, yazıp yayınladığı makale sayısının ise,  43 bin 429’a ulaştığı öğrenildi.


Bestami Yazgan’dan Altı Yeni Eser

 

Yazar Bestami Yazgan’ın “Tatlı Dille Güler Yüz, Hacivat’la Karagöz” serisinden altı kitabı çıktı. Nar Yayınları yönetmeni Tayfur Esen, yeni kitaplar için şunları söyledi: “Bizi eğlendiren, kelimelerle dans eden iki dostumuzdur Karagöz ve Hacivat. Değerler eğitimi çerçevesinde bu neşeli ikilinin yeni yazılmış hikâyeleri ile karşınızdayız. Bu hikâyelerle onlar, hayatınızın her alanında yanı başınızda yer almaya niyetliler. İstiyoruz ki çocuklarımız, geleneğimize ait kahramanlarımızın maceralarıyla geleceğe daha donanımlı olarak ilerlesinler.” Yazar Bestami Yazgan da “Toplumlar ‘kökü mazide olan âtiler’ olmalıdır.  Milletimizin güler yüzü olan kahramanlarımızı bugüne getirmekten ve günümüz çocuklarıyla tanıştırmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.


İLESAM Üyesi Aslan Bayır’ın sahibi olduğu Güncel Sanat Dergisi'nin Kaygusuz Abdal adına düzenlemiş olduğu 3. Öykü ve Şiir yarışması ödül töreni Alanya Kültür Merkezinde yapıldı. (26.04.2013)

 

Güncel Sanat Dergisi'nin Kaygusuz Abdal adına düzenlemiş olduğu 3. Öykü ve Şiir yarışması ödül töreni Alanya Kültür Merkezinde 26 Nisan Cuma günü yapıldı.13.30’da başlayan tören saat 16.30 sularına kadar devam etti.

 

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Aslan Bayır Güncel Sanat Dergisini 4 yıl önce Alanya’da kurduğunu, derginin işlevinin Alanya’nın sesini Türkiye’ye, Türkiye’nin sesini kültürel alanda dünyaya duyurmak olduğunu, 01 Temmuz günü yayın hayatına başlayan derginin, bugün 65 il ve 30 ülkeye ulaştığını, hem Türkiye’de hem de Türkiye dışından bilimsel makaleler olmak üzere kültürel ürünleri yayınlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ve Güncel Sanat Dergisinin yaşadıkları beldenin büyük bir değeri olan Kaygusuz Abdal adına düzenlemiş olduğu “Şiir ve Kısa Öykü Yarışmasının” 3.sünü düzenlemiş olmanın gururunu yaşadığını, dile getirdi.

 

Ödül töreninin hemen öncesinde Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Oral’ın sunumu ile yörenin ünlü halk ozanı “Kaygusuz Abdal” anlatıldı konuklara.

 

Yarışmada derece alan şairlerin ve öykü yazarlarının tanıtımının yapıldığı bir sununun da akış içinde yer alması programı zenginleştiren öğelerden biriydi. Ödül alan şairler, şiirlerini saz ve flütün doyumsuz tınıları eşliğinde seslendirdiler. Öykü yazarları ve şairler bu anlamlı günle ilgili duygu ve düşüncelerini de paylaştılar.

 

Ortaokul, lise ve yetişkinler olarak üç kategoride düzenlenen 3. Kaygusuz Abdal Şiir ve Kısa Öykü yarışması ödülleri sahiplerini bulurken etkinliğe katılım ve ilginin büyüklüğü dikkat çekti. Ödüllerini almak üzere Konya, Kayseri, İstanbul, Dörtyol, Aydın, Van, Gebze, Ankara, Aydın, İzmir, Bursa gibi illerden gelen konukların yanı sıra Alanyalıların da iştiraki görülmeye değerdi.

 

Şiir dalındaki seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Tuğrul İnal, Yard. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Hasan Uğur Taşçı, Ali Rıza Kars, Ahmet Arslan,  öykü dalındaki seçici kurul ise Öner Yağcı, Bilge Öngöre, İnci Gürbüzatik, İlhan Soytürk ve Arslan Bayır idi.


Güncel Sanat Dergisi Kaygusuz Abdal Şiir Ve Kısa Öykü Yarışmasında Ödül Alan Öykü Yazarlarının Ve Şairlerin İsimleri Ve Eserleri

 

ÖYKÜ BÜYÜKLER:

Akdeniz Öykü Ödülü: Zekine DÜNDAR “İntihar”  adlı öyküsü

1.lik Ödülü Yayla Karsan BOZTAŞ  “Çayım Çiçek Kokuyor” adlı Öyküsü ile Fulya TAŞÇEVİREN “Bir Doktora Tezi Olarak İntihar Olgusu” adlı öyküsü ile paylaşılmıştır.

2. lik Ödülü, Nihan YAZICI “Kelebek” adlı öyküsü almıştır.

3. lük Ödülü Nesrin ERDEM  “Kayısı Gülü” adlı öykü ve Nazlı KÖKYAY “Göçemeyen Kuş” adlı öykü paylaşmıştır.

Alanya Kızıl Kule Ödülü: Doğukan AKSU: “Zamansız Derviş” adlı öykü.

Güncel Sanat Ödülü: Hakan CUCUNEL, “Çirkin Çocuklar“  adlı Öykü ve Gül GÖKYOKUŞ “Yağmura” adlı öyküsü arasında paylaşmıştır.

Seçici Kurul Ödülü: Semrin ŞAHİN “Mühürlenmiş Bir Şiddet” öyküsü, Asuman Demir: “Günah Çıkarma” öyküsü Hüsamettin KÖSEOĞLU, “Çopur Yüzlü Dolunay” öyküleri arasında paylaşılmıştır.

ÖĞRENCİLER KATEGORİSİ:

ÖYKÜ LİSE

1.lik Ödülü: Güncel Sanat Ödülü: Gizem Güntekin “Şapka” öyküsüyle

 

2.lik Ödülü: Ayşen GÜRGEZ: “Yanlış Karar Doğru Hayat” öyküsüyle

 

3. lük Ödülü: Duygu Batu  “Siyam Balığının Kötü Çocuğu” öyküsüyle

 

Güncel Sanat Ödülü: İrem Uğurlu  “Beria ve Zoran” öyküsüyle

 

Jüri Özel Ödülü: Mine Şentürk  “Kaçış” öyküsüyle

ORTAOKUL:

1.lik ödülü: Yiğit Bilal Uysal Konya:“Kaybolan Akyuvar” öyküsüyle

 

2. lik ödülü: Melisa Özcan “Hayata Tutunmak” öyküsüyle

 

3. lük ödülü: Selin Çeçen “Yardım” öyküsüyle

 

Güncel sanat ödülü: Ceylin Orhan. Düşlerimdeki Yorgunluk” öyküsüyle

ŞİİR BÜYÜKLER KATEGORİSİ:

Kaygusuz Abdal Ödülü: Arzu KARADAĞ “Kemiksizdir Dilin Zamanı” adlı şiiriyle

1.lik Ödülü: Fesih Vural, “Yüzüm Siyah Giyiniyor” isimli şiiriyle

2.lik Ödülü: Murat Yazıcı, “Gem(i)siz Nehir Rıhtımı” isimli şiiriyle

3. lük Ödülü: Ercan Kaygas, “Mecburi Şiir”, Onur Yaşar  “Ariadne”, Hatice Altunay “Akıp Gidenler” şiirleriyle paylaşmışlardır.

Alanya Kızıl Kule Ödülü: Leyla Asan “Uçurum” ve Kezban Şahin Taysun “Senin Gözlerinle Sevmek” şiirleriyle paylaşmışlardır.

Güncel Sanat Ödülü: Sibel Unur Özdemir  “Arzuhalim” ve Göksel Çakır “Karaltı” şiirleriyle paylaşmışlardır

Seçici Kurul Özel Ödülü: Naci Ferudun (Azerbaycan) “Yedi Kardeş Yıldızı” ve Mülkiye Malos “Yüreğimden Akıp Gelen” şiirleriyle paylaşmışlardır.

Şiir Hece Dalında:

İbrahim Gösterir “Yalan” adlı şiiriyle

 

Hasan Korkmaz: Geldim Size Ben” adlı şiiriyle almıştır

ÖĞRENCİLER KATEGORİSİ

 

LİSE:

1. lik Ödülü: Şeyma SÖĞÜT, “Sessiz Kalış” adlı şiiriyle

 

2. lik Ödülü: Dilay TARGITAY, “Hırçın Fırtına” adlı şiiriyle

 

3. lük Ödülü: Elif KILINÇ, “Kendi Yusufum'a” adlı şiiriyle

 

Jüri Özel Ödülü: İlke Candan BENGÜ, “Güldü Küçük Kız” adlı şiiriyle

 

ORTAOKUL:

1. lik Ödülü: Zeynep Şeyma ACAR, “Yalnızım” adlı şiiriyle

 

2. lik Ödülü: Mücevher DEMİRHAN, “Sen Yoktun” adlı şiiriyle

 

Güncel Sanat Ödülü,  İlesam Üyesi Sibel Unur Özdemir’e…

 

26 Nisan 2013 Cuma günü Alanya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Güncel Sanat Dergisi'nin Kaygusuz Abdal adına düzenlemiş olduğu 3. Öykü ve Şiir yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada “Güncel Sanat Ödülü” İLESAM Üyesi Sibel Unur Özdemir’e verildi.

 

Özdemir “Öncelikle şunu belirtmek isterim  ki bugün benim hayatımın en anlamlı günlerinden biri ve ben bugüne anlam katan, bu güzel törene emek veren Alanya Güncel Edebiyat Dergisine, Sayın Aslan Bayır beyefendiye ve şiirimi beğenerek Güncel Sanat Ödülüne layık bulan jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Alanya Güncel Dergisi, edebiyatla bütünleşmiş, şiirlerle, öykülerle bezeli bir dergi. Çok büyük bir emekle, fedakârlıkla ve titizlikle hazırlandığını biliyorum. Aslında pek de fazla bir şey söylemeye gerek yok zira ne der atalarımız ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.’Alanya Güncel Dergisinin bundan önceki faaliyetleri ve bu tören, edebiyat adına verilen değerli ve başarılı hizmetlerinin bundan sonra da devam edeceğinin müjdecisidir diyorum ve Hz. Mevlana’nın “Söz az öz gerektirir.”  deyişiyle sözlerime son verirken tekrar teşekkür ediyorum emeği geçen herkese. Ve ödül alan tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.” dedi.


İLESAM Üyesi İsmail Özmel Cumhuriyet Anadolu Lisesinde bir söyleşi gerçekleştirdi

 

Cumhuriyet Anadolu Lisesi´nin mesleki tanıtım günleri kapsamında düzenlediği konferansların Nisan ayı konuğu ilimizin tanınmış yazar-şair ve avukatlarından İsmail Özmel´di.

Dil-Edebiyat ve Hukuk  konularındaki birikimlerini okulumuz öğrencileri ile paylaşan İsmail ÖZMEL, anlaşma vasıtamız Türkçenin hayatımızdaki önemi üzerinde dururken, Türk dilinin tarihi geçmişinde verdiği önemli eserleri de öğrencilere tanıttı. Edebiyat ürünlerinin toplum hayatındaki kaynaştırıcı ve birleştirici özelliklerine dikkat çeken ÖZMEL, yüzyıllara hükmeden edebi ürünlerin milletimizin varolma mücadelesinin  de canlı tanığı olduklarını belirtti. Avukatlık alanındaki mesleki tecrübelerini de gençlerle paylaşan ÖZMEL´e, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacımızı ısrarla vurguladığı konfrerans sonunda Okul Müdürümüz tarafından çiçek takdim edildi.

  

 

Doçent  A. Yaşar Serin’den “Ebrularda Atatürk” Resim Sergisi

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Başkanı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. A.Yaşar SERİN Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Sanat Galerisinde, 24 Nisan 2013 tarih ve saat:13.30 da,”EBRULARDA ATATÜRK” Resim Sergisini açtı.

Geleneksel Türk Süsleme Sanatı olan EBRU ile Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ulusu için söylediği vecizeleri ile bir bütünlük oluşturarak yaptığı birbirinden güzel 35 adet tablodan oluşan Resim Sergisi 26 Mayıs 2013 tarihine kadar açık kaldı. Bugüne kadar 20 ye yakın kişisel ve 50 ye yakın karma sergiye katılan Serin, yurt dışında ve yurt içinde özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

  

 

İlesam Üyesi Hikmet Köksal’dan

Üzümlü’de “Bir Hayalim Var!” Semineri…

 

Gazeteci yazar Hikmet Köksal tarafından Üzümlü ilçesinde Erzincan Üniversitesi Üzümlü Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine “Bir hayalim var!” adlı kişisel gelişim ve motivasyon semineri verildi.

Üzümlü Belediyesi toplantı salonunda yapılan seminere Üzümlü Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Yard. Doç. Dr. Turgut Baydar, Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Davut Erdoğan, Üzümlü Müftüsü Adem Karadeniz ve çeşitli kurumların müdürleri de katıldılar. Üzümlü Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin büyük ilgi ile izledikleri seminer öncesi bir konuşma yapan Üzümlü Meslek Yüksek Okulu Müdürü- Yard. Doç. Dr. Turgut Baydar; bu tür sosyal etkinliği Üzümlü’de ilk kez gerçekleştirdiklerini ve bundan sonrada bu tür sosyal etkinliklere ağırlık verileceğini söyledi. Büyük bir ilgi ile izlenen programa Üzümlülü şair Metin Yıldırım ise canlı türküler eşliğinde şiirleri ile renk kattı. Program sonrası Gazeteci yazar Hikmet Köksal’a Üzümlü Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Yard. Doç. Dr. Turgut Baydar tarafından plaket verilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Üzümlü Meslek Yüksek Okulu Öğrenci temsilcisi Abdullah Kondul;  böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Gazeteci yazar Hikmet Köksal olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür etti. Bu tür çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Kondul, bu konuda üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini de vurguladı. Program Eğitimci yazar Hamdi Ülker ve Gazeteci yazar Yusuf Bahadır Ulucan’ın kitaplarını imzalamaları ile sona erdi…

HABER- aktiferzincan

  

 

İlesam Üyesi Ülkü Önal 9. Kitabını Yayımladı.

 

İlesam üyesi Ülkü Önal 9.kitabını yayımladı. Artvin yöresi yemekleri kitabı 323 yemekten oluşmakta. Önal, 121 kaynak kişiyle görüşerek geleneksel yemekleri derlemiştir. Aynı kültür coğrafyasından olan Ahıska'nın da 40 yemeğine yer vermiştir. Halk kültürü bölümünde : Maniler, atasözü ve deyimler, bilmeceler, tekerlemeler ve ozanların yazdığı şiirler yer almaktadır. Artvin ilinin yemekleri ilk defe kitaplaşmıştır.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209