İLESAM- KABAKÇI KONAĞI ŞİİR DİNLETİSİ ve BİRHARF NESİR- ŞARKI SÖZÜ YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ

İLESAM- KABAKÇI KONAĞI ŞİİR DİNLETİSİ ve BİRHARF NESİR- ŞARKI SÖZÜ YARIŞMALARI ÖDÜL TÖREN

İLESAM- KABAKÇI KONAĞI ŞİİR DİNLETİSİ ve BİRHARF NESİR- ŞARKI SÖZÜ YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ
 "2012 Şarkı Sözü Yarışması" ve "Birharf 4. Nesir Yarışması" ödül törenleri Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi Kabakçı Konağı’nda güzel bir organizasyonla gerçekleştirildi. Program Mehmet Nuri Parmaksızın her ay sunduğu şiir dinletisi içinde yer aldı. 


Konuklarını güler yüzle karşılayan, yarışmacı konuklarla tanışmanın sevincine, farklı şehirlerden bir araya gelen dostların sohbetlerine, hasret gidermelerine ortak olan birharf ailesinin yüreklerinden yüzlerine yansıyan mutluluk göz kamaştırıyordu. Sabiha Serin Sivas’tan, Mehmet Orhan Aydın’dan, Asuman Soydan Atasayar İstanbul’dan, Fikret Dündar Samsun’dan, Oktay Zerrin ise Bafra’dan gelmişlerdi ödül törenine katılmak için Kabakçı Konağına.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın açılış konuşmasının hemen ardından başlayan ödül töreninin sunumunu Sibel Unur Özdemir üstlendi.
Özdemir “Nesir yarışmamızı düzenlemekteki amacımız eser sahiplerini yazmaya teşvik etmek, Türk Edebiyatına yeni, özgün, nitelikli ve estetik düzeyi yüksek yapıtlar kazandırmak, bu yapıtlarla dilin ve edebiyatın güzelliklerinin farkına varılmasının önemini vurgulamak, bunun yanı sıra da edebiyatımıza yeni yazarlar kazandırmak. Bu yıl düzenlediğimiz nesir yarışmamızın konusu HABERLEŞME, konu içeriğimiz ise haberleşmenin ilk çağlardan bu yana gösterdiği gelişmenin yaşamımıza olan yansımasıydı. Jüri üyelerimiz gelen eserleri değerlendirdi ve konu içeriğimize uygun olan tek eseri JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE layık buldu.” diyerek birharf genel yayın yönetmeni Nur Ersen’den konu hakkındaki düşüncelerini paylaşmasını istedi.


Ersen “Tarihi Kabakçı Konağı’nın bu büyülü atmosferi içinde şiiri, dostluğu ve sanata dair her güzelliği sizlerle paylaşmak ne güzel. Yayın hayatımızın 7. yılındayız. Bu süre içinde çeşitli yarışmalar düzenledik. Bu yıl Nesir yarışmamızın 4.sünü yaptık. Biraz sonra kazanan yarışmacılarımızın plaketlerini ve kitap setlerini sunacağız. Ama öncesinde şunu belirtmek istiyorum ki amacımız eser sahiplerini yarıştırmak değil, kalem sahiplerini yazmaya teşvik etmek, Türk edebiyatına nitelikli ve yeni eserler kazandırmak.” dedi. 


JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ “Uyarı Mesajı” isimli öyküsüyle Ümit Çalışıcı’nın oldu. Mazereti nedeniyle törene katılamayan Çalışıcı’nın ödülünü akrabası Tuğba KÖÇE aldı.


Nur Ersen, yoğun çalışmalarından fedakârlık ederek yarışmalarına gösterdikleri özveriden dolayı jüri üyesi arkadaşlarına teşekkürlerini sunarak İsmet Bora BİNATLI’ya, Ergün Veren’e, Sibel Unur Özdemir’e plaketlerini takdim etti. Jüri üyelerinden Emine Sevinç Öksüzoğlu ve Esme Aras mazeretleri dolayısıyla geceye katılamadılar. Ersen’in plaketi ise Mehmet Nuri Parmaksız tarafından verildi.

Nesir yarışmasının sona ermesinin ardından “Şarkı Sözü” yarışmasının ödül törenine geçildi.


Nur Ersen “Şarkı Sözü yarışmamızın ilkini 2007 yılında yapmıştık. Bu yıl 3. sünü gerçekleştirdik. Amacımız bu konuya ilgi duyanları yazmaya teşvik etmek, şarkı sözü yazan ama bunu bestekârlara ulaştıramayan eser sahiplerine aracı ve destek olmak, TSM repertuarına yeni güfte ve besteler kazandırmak. 

Öncelikle bu yola çıkmamda bana önderlik yapan çok değerli Şair ve Söz Yazarı Sevgili Sevinç Atan Hanımefendiye, jürimizi oluşturan çok değerli güftekâr ve bestekârlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onlar en yoğun çalışmaları arasında bile tamamen gönüllü olarak bize ulaşan bütün eserleri okuyup değerlendirdiler.” diyerek cümlelerini noktaladı ve Şair Sevinç Atan ile canlı telefon bağlantısı gerçekleştirerek Atan’ın konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı katılımcılarla.

**

Birincilik ödülünü alan Fatma Karlıdağ’ın “Bahtiyarım” isimli güftesi, Saadet İdrisoğlu tarafından bestelendi. Mazereti nedeniyle törene katılamayan Fatma Karlıdağ’ın ödülü Sibel Emine Dilek Hanım'a takdim edildi. 

İkincilik ödülünü “Mazideki Günlerden” isimli güftesi ile Rüştü Okyar aldı. Eser, Hasan Cemil Şensever tarafından bestelendi. Okyar, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Şiirini Sibel Unur Özdemir seslendirdi. 

Sabiha Serin’in “Hayalini Düşümde Sarıyorum” isimli güftesi üçüncülük ödülünü aldı. Eser, Hasan Cemil Şensever tarafından bestelendi. Sabiha Serin plaketini değerli bir Şair’in, Vedat Fidanboy’un elinden aldı. 
**

Jüri Özel Ödülü ise Oktay Zerrin’indi. Plaketini değerli Bestekâr Ertuğrul Ottekin’in elinden aldı.

Birinci Mansiyon Muammer Sünbül’e aitti. Sünbül’e plaketi Araştırmacı Yazar Abdullah Satoğlu tarafından verildi. Muammer Sünbül mansiyona layık görülen “Arada Kaldım” isimli şirini de okudu.

İkinci Mansiyon “Yüreğimde Yer Ettin” isimli şiiriyle Fikret Dündar’ındı. Dündar’a ödülü Şair İlter Yeşilay tarafından takdim edildi. Fikret Dündar, şiirine de sesiyle can verdi.

Üçüncü Mansiyon Asuman Soydan Atasayar’a aitti. Atasayar’a ödülü Nur Ersen tarafından verildi. Ersen, Asuman Hanım’ın daha önceki yıllarda da sitelerinin açtığı nesir yarışmalarına katıldığı ve kendilerinden iki kez daha ödül aldığı, bilgisini de paylaştı katılımcılarla. “Bitmeseydi O Gece” isimli şiir Asuman Soydan Atasayar tarafından seslendirildi.
**

Dördüncü Mansiyonun sahibi “Yandı Bağrım” isimli şiiri ile Esat Anık’dı. Mazereti nedeniyle ödül törenine katılamayan Anık’ın şiiri Sibel Unur Özdemir tarafından yorumlandı.

Beşinci Mansiyon “Özlem mi Kor mu” isimli şiirin sahibi Zübeyde Gökbulut idi. Törene katılamayan Gökbulut’un şiiri Sibel Unur Özdemir’in sesinde can buldu.

**

Altıncı Mansiyon ise Mehmet Orhan’ındı “Hüzzam Geceler” isimli şiiri ile. Orhan’ın plaketi, Halk Bilimci, Şair -Yazar Ergün Veren tarafından verildi. Katılımcılar “Hüzzam Geceleri” Şair’inin sesinden dinlediler.

Şarkı Sözü jüri üyelerinden Saadet İdrisoğlu ve Hasan Cemil Şensever, söz yazarlarından Sevinç Atan ve Yalçın Benlican yoğun çalışmalarından dolayı ödül törenine katılamadılar ama Ertuğrul Ottekin ve Vedat Fidanboy törene iştirak ettiler.
**
Bestekar Ertuğrul Ottekin’e plaketi Nur Ersen tarafından verildi.

Şair Vedat Fidanboy’a ödülü Şair-Yazar Sibel Unur Özdemir tarafından takdim edildi.

Özdemir, gerek yarışmayla ilgili çalışmalarında, gerekse ödül törenlerinin gerçekleştirileceği mekânın temini hususunda verdiği destekten dolayı İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’a teşekkür etti. Plaketini Nur Ersen’in elinden alan Parmaksız mütevazılık göstererek “Aslında kendisinin bir şey yapmadığını, mekânın Altındağ Belediyesine ait olduğunu, birharf net e-dergisinin anlamlı ve güzel işlere imza attığını, düzenlenen bu yarışmaların esasen büyük adımların başlangıcı olacağını” söyleyerek “Edebiyat ve müzik dünyasına yeni yazarlar, yeni eserler kazandırmada önemli bir görevi yerine getirdiği için Nur Ersen’i kutluyorum.” dedi.

Sibel Unur Özdemir’in, ödül töreninin sona erdiğini bildirerek mikrofonu “Şiir Dinletisi”ni yönetecek olan Mehmet Nuri Parmaksız’a bırakmasıyla başlayan dinleti birbirinden değerli şairlerin dudaklarından dökülen o güzel şiirlerle zenginleşti. Sadece şiirler değildi Kabakçı Konağı’ndan coşan. Sazlardan ve dudaklardan dökülen türkü ve şarkılar da konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

İlter Yeşilay, Songül Dündar, Orhan Vergili, Necati Özdenkoş, Aşık Sevdai, İsmet Bora Binatlı, Oya Şahin, Murat Duman, Ahmet Eroğlu, Feyzullah Seçkin ve eşi, Cahit Karaç, Aşık Dudai, Müzeyyen Unur, Güner Özdemir, Ayten Özkaya, Nur Ersen, Sibel Unur Özdemir, Abdullah Satoğlu, İbrahim Engin, Ertuğrul Ottekin ve eşi, Vedat Fidanboy, Hünkar Dağlı, Galip İspir, Kemal Çakır, Ergün Veren, Turan Durak Düz, Salim Yaylagül, Ahmet Sami, Necmi Dal da organizasyona katılan isimler arasındaydı. 



Mekânlar, duvarları arasında yaşattığı insanlarla, onların kendine kattığı değerlerle, yaşanmışlık kokan olaylarla var olurlar. Gün olur hasreti, gün olur acıyı, gün olur mutluluğu barındırırlar köşelerinde. İşte o mekânlardan biri olan Kabakçı Konağı takvimler 11 Mart 2013’ü gösterirken sıcacık, içten, samimi duyguların paylaşıldığı anlara tanıklık etti ve ödül törenleri ve sonrasında okunan şiirler yüreklerde hoş bir anı olarak yerini aldı.




HABER METNİ: SİBEL UNUR ÖZDEMİR
FOTOĞRAFLAR: GÜNER ÖZDEMİR, ORHAN VERGİLİ, OKTAY ZERRİN
YAYINA HAZIRLAYAN: NUR ERSEN

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209