İKİ DEĞERLİ EDİP AKÇAĞ KİTABEVİNDE OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

Akçağ Kitabevinde düzenlenen imza gününe Başkentliler yoğun ilgi gösterd

İKİ DEĞERLİ EDİP AKÇAĞ KİTABEVİNDE OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

 

 


 

 
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın ve İLESAM Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurullah Çetin’in birbirinden değerli kitapları okuyucuları ile buluştu.

Akçağ Kitabevinde düzenlenen imza gününe Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

Saat 13:00 sularında başlayan imza günü 17:00’ye kadar devam etti.
 


Prof. Dr. Nurullah Çetin’in imzaladığı kitaplar arasında; Kendini ve Allah’ı Arayan Adam:Necip Fazıl, Yahya Kemal Kitabı, Emperyalizme Direnen Türk:Mehmet Akif Ersoy, Şiir İncelemeleri, Şiir Tahlileri II, Nesir Türleri, Edebiyat İncelemeleri, Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Kadar Bizde Türk Edebiyatı Tarihleri, Kimliğimizi Yeniden İnşa, Prof. Dr. Nurullah Çetin ile Söyleşiler, İnsan Hata Yapar da vardı.
“İZLEK: Şiirde esas olarak Anadolu insanının değişik amaçlarla İstanbul’a gitmesinin onda doğurduğu duygusal ve toplumsal yansımalarına vurgu yapılmaktadır. Bu bağlamda Anadolu insanı için İstanbul, ayrılık, özlem, çalışma, umut ve hayata tutunma aracı demektir.”

“Nur Ersen’in İstanbul Yolcuları isimli şiirinin tahlilinden bir bölüm
Şiir Tahlilleri II / Prof. Dr. Nurullah Çetin”
 
 
 


Ağıt Yakma Geleneği, Kelebek Ömrü ve Süveyda’ya Mektuplar, Denemeler, Mahşerin Esrarı ve Mahşere Dek ise Mehmet Nuri Parmaksız’ın imzasıyla 7’den 77’ye her yaştaki okuru ile buluştu.
“Rüyamdaki evliya tasavvuf bir ‘yol’ dedi,
Aşk uçsuz bucaksızdır; sen hasretle ‘dol’ dedi.
Geceye mağlup olan yüreğim yangın yeri
Yanmak şükürdür anla; yavaş yavaş ‘ol’ dedi.” 

Mahşere Dek’ten / Mehmet Nuri PARMAKSIZ

Okurların çokluğu dikkat çekici ve sevindiriciydi Türk Edebiyatı adına. Okurlar sadece kitaplarını imzalatmakla kalmayıp iki değerli Edip ile tanışma, söyleşme, fotoğraf çektirebilme şanslarını da yakaladılar. 
 

Gün sona erdiğinde her güzel şey gibi imza günü de yaşanıp anılar arasındaki paylaşımlarda yerini aldı elbet. Lakin gönüllerde tüm güzelliği, samimiyeti, içtenliği ve yüreklerden coşan sevgi seliyle bir güzel günün izleri kaldı. 

Ve dahası… Akçağ Kitabevi, hayatının en kalabalık günlerinden birini yaşadı. 

HABER:Sibel UNUR ÖZDEMİR
FOTOĞRAFLAR: ZEYNEL YEŞİLAY

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209