Genç Kalemler Fatih’te

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ile Ağaç Kültür Merkezi’nin ortak çalışmaları, meyvelerini vermeye başladı. Fatih Sohbetleri ile ile eşzamanlı başlayan Yazı ve Editörlük Kursu’na ilgi beklenenin üzerinde.

Genç Kalemler Fatih’te
HABERİN GALERİSİ
Genç Kalemler Fatih’te

Genç Kalemler Fatih’te

 

Yazı yazmayı sevenler için yeni bir mekân daha doğdu. Fatih Ağaç Kültür Merkezi’nde de “Yazı ve Editörlük Kursu” açıldı. Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım’ın öğretici olduğu “Yazı ve Editörlük Kursu”, kültür camiamıza genç kalemler ve yetenekler kazandırmayı hedefliyor.

 

Beş yıl önce Cağaloğlu’nda ESKADER bünyesinde açılan “Yazı ve Editörlük Kursu” daha sonra Üsküdar’a taşınmış, üç yıldan beri de Birlik Vakfı’nda devam ediyor. Talep üzerine kurs eş zamanlı olarak artık Fatih’te de gerçekleşecek. Fatih PTT yanı ve otobüs durağı arkasındaki Ağaç Kültür Merkezi’nde başlayan kursa ilgi var. Yazmayı sevenler buradaki kursa devam etmeye başladı. Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Mehmet Nuri Yardım, “Türkiye’de artık gençlerimiz okumayı ve yazmayı seviyor. Bütün bir yıl boyunca üç aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz kurslarla yazmaya hevesli her yaştan birçok kişiyi yazı teknikleri konusunda eğitmeyi, amatör girişimlerini profesyonel çalışma seviyesine taşımayı hedefliyoruz.” dedi. Yardım, şöyle devam etti:

“Daha önceki yıllarda sertifika verdiğimiz kursiyerlerden bazıları artarda kitaplarını yayımladı ve yayımlamaya devam ediyor. Ayrıca bir kısım arkadaşlar çeşitli yayınevlerine editörlük yapmaya başladı. Bu çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Son yıllarda yazmaya ve okumaya artan yoğun ilginin faydalı bir şekilde değerlendirilmesi düşüncesi ile başlattığımız kursları Ağaç Kültür Merkezi’nde de devam ettirmeyi kararlaştırdık. Böylece kültür meclislerinin Fatih içinde daha da bereketleneceğini umuyoruz. Yine aynı mekânda başlattığımız Fatih Sohbetleri de hedeflediğimiz kültür yoğunluğuna büyük katkı sağlıyor. Artık Fatih Camii’nin yakın çevresindeki muhitler de Sultanahmet, Cağaloğlu ve Çemberlitaş’taki nezih ortamları yaşama imkânı bulabilecek. Yazı ve Editörlük Kursları, geleceğini yazı üzerine kurgulayan nesiller için rehberlik edebilmek adına büyük katkılar sağlıyor. Kurslarda edebiyatın ve gazeteciliğin yaklaşık 30 türü işleniyor.”

 

         Yardım, Ağaç Kültür Merkezi’nin ESKADER’in organizasyonları ile çok kısa bir zamanda ilgi odağı haline geleceğini belirtti. Yazı ve Editörlük Kursu öğrencileri, 3 ay boyunca yazı türleri üzerinde eğitim alıyor ve kendi birikimleri ile bu türleri uygulama ve değerlendirme fırsatı buluyor. Derslerde yazı türlerinin yanında yazar ve eser dağarcığını da genişleten yazar ve editör adayları yeteneklerini aldığı eğitimle mesleki sahaya taşıma imkânını yakalıyor. Fatih Ağaç Kültür Merkezi’nde eğitimini sürdüren grup için Haziran ayında bir sertifika töreni düzenlenecek.




Elif Sönmezışık
Sanatalemi Yazıişleri
ESKADER 2012 Ödülleri, 20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 14.00’de  Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde törenle sahiplerine verilecek. Bütün okuyucularımıza ve ESKADER üyelerimize önemle duyururuz.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209