Fatih’in Renkleri, Çizgileri ve Sesleri Dile Geliyor

ESKADER ve Ağaç Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Fatih Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu olan kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, Fatih’in sırlanmış renklerini, çizgilerini ve seslerini anlatacak.

Fatih’in Renkleri, Çizgileri ve Sesleri Dile Geliyor
 Fatih’in Renkleri, Çizgileri ve Sesleri Dile Geliyor

            ESKADER ve Ağaç Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Fatih Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu olan kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, Fatih’in sırlanmış renklerini, çizgilerini ve seslerini anlatacak. Sohbet, Fatih PTT ve otobüs durağı yanındaki Ağaç Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak. İlçeye kültürel bir heyecan katan “Fatih Sohbetleri”ni, Sanatalemi.net Yazı işleri Müdürü yazar Elif Sönmezışık yönetiyor.

            Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ile Ağaç Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Fatih Sohbetleri”, 13 Nisan Cumartesi günü kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan’ı ağırlıyor. Fatih’in geçmişini merak edenler, Bağlan’ın saat 18.00’de başlayacak “Fatih’ten Renkler, Çizgiler, Sesler” başlıklı sohbetiyle Ağaç Kültür Merkezi’nde buluşacak ve toplantı mekânının sokağından başlayarak Fatih’in bilinmedik hikâyelerinde gezinecek, tarihin açılmadık tozlu sayfaları arasında yolculuk edecek. Bağlan konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularına cevap verecek.

GENÇ NESLİ GEÇMİŞİYLE BULUŞTURMAK…

Uzun bir süredir İstanbul’un kültür ve tarih altyapısı ile ilgili çalışmalar yapan Süleyman Zeki Bağlan, 1947 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Şarkiyat-Türkiyat ve Tarih bölümlerinde okudu. Rumeli üzerine doktora çalışması yaptı. Kültür tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan İstanbul’daki tarihî yapılar uzmanıdır. Özellikle Boğaz’daki saraylar, hisarlar, camiler, yalılar, köşkler, konaklar, ağaçlar, burunlar, mesire yerleri, semt isimleri ve daha birçok konuda engin bilgi birikimi ve eşsiz anlatımıyla Boğaz turlarının vazgeçilmez rehberidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tarih danışmanlığı yapan Bağlan’ın İstanbul’un kültür tarihine dair yayımlanmış makaleleri mevcut. Süleyman Zeki Bağlan kültür çevrelerinde Osmanlı`ya ve İstanbul’a hayranlığı ile ünlenmiştir. “Amacım, yüz elli yıldır İstanbul’la ilgili olan ve ilmiye sınıfından gelen bir ailenin ferdi olarak bu şehirde yaşayan insanlara, özellikle ve öncelikle gençlere İstanbul’un Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin tarihî eserleri ile sosyo-kültürel yapısını anlatarak, bir ‘medeniyetler beşiği’nde yaşadıklarının farkına varmalarına yardımcı olabilmektir.” diyerek bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. 



ESKADER 2012 Ödülleri, 20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 14.00’de  Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde törenle sahiplerine verilecek. Bütün okuyucularımıza ve ESKADER üyelerimize önemle duyururuz.

Mehlika Aydın (Sanatalemi.net)


ALİ EMİRİ EFENDİ KÜLTÜR MERKEZİ HARİTA

//sanatalemi.net
&
https://www.facebook.com/SanatAlemiAdmin.Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209