DAĞ KÖYLERİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı, Sarı abdal, Kelekli, Çiçekli, Akdiz, Kumbulak, Hasankendi ve Hadımlı köyleri karanlıkta.

DAĞ KÖYLERİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ

 Tuzluca'ya 100 kilometre uzaklıktaki  Ağrı-Taşlıçay hattından elektrik almaya çalışan karanlıktaki dağ köyleri, aydınlık günleri iple çekiyor.



Zor günler geçiren dağ köylerine 7 saate ulaşan Iğdırlı dağcılarBilgihan Ova  ve Zafer Gürel Sarıabdal ve Çiçekli'de yaşanan sıkıntıları yerinde gözledi Elektrikten yana hayli dertli olan Tuzluca dağ köylerinin sıkıntısını tüple çalışan   lüksün başında çocuklarıyla birlikte dile getiren Sarıabdal köy muhtarı Yahya Sayan, '' Bizi  bir gün ya kurt yiyecek ya da elektriğe kapılacağız. Sarıabdal'dan Sutaşları'na kadar olan 5 -15 kilometrelik bir alanda direklerde arıza arıyoruz. Arızayı bulabilirsek kendimiz tamir etmeye çalışıyoruz.Hattımız Ağrı-Taşlıçay hattı olduğundan, ki  Tuzluca'daki köylerimize 100 kilometre uzaklıkta olan bir hat kış günlerinde tipi fırtına hattı olumsuz etkiliyor ve karanlıkta kalıyoruz. Oysa köyümüze 4-5  kilometre uzaklıkta olan, Kızıldüz-Göktaş hattında elektrik sıkıntısı yok tek yapılacak şey köylerimizin hattını kızıldüz-Göktaş hattına bağlamak. Geçen yıl ığdır

Tedaş'a dilekçe verdik bir şey çıkmadı. Yetkilileri bir kez daha sıkıntılı günlerimizi görmeye davet ediyoruz   ''dedi

Bilgihan Ova

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209