Çınaraltı Sohbetleri’nde Sadettin Kaplan'ın Şiiri Konuşulacak..

İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği Çınaraltı Sohbetleri’nin otuz sekizincisi, 13 Nisan 2013,Cumartesi günü gerçekleşecek olup, Saadettin Kaplan’ın Şiirleri ve Şairliği konuşulacaktır.

Çınaraltı Sohbetleri’nde Sadettin Kaplan'ın Şiiri Konuşulacak..
 İLESAM İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Recep ARSLAN’ın yöneteceği toplantıda, 23. Dönem Adana Milletvekili, şair, yazar ve ressam Recep GARİP ile şair ve yazarlardan Yusuf Bilge BOYACIOĞLU, Leyla ŞAHİN ve Mehmet Taner KOLTUK çeşitli yönleriyle dinleyicilere Sadettin KAPLAN’ı, şiirini ve şairliğini anlatacaklar. Program, dinleyenlerin katkı ve sorularıyla sona erecek.

Yaşayan en önemli şairlerimizden Yavuz Bülent Bakiler, Türkiye Gazetesinde kaleme aldığı 2 Temmuz 2011 tarihli “Sadettin Kaplan’ın alkışlanacak eseri: Neva Teli” başlıklı köşe yazısında; “Sadettin Kaplan, başça benden büyük bir şairdir. Ve onun şiirleri, benim şiirlerimi birkaç defa tartacak güzelliktedir. Ziya Paşa’nın ifadesiyle, Sadettin Kaplan, anasından şair olarak doğmuş bir kişi. Şiirin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Önce, vezni biliyor, yarım kafiyeyi, tam kafiyeyi, zengin kafiyeyi biliyor. Redifi biliyor. Hece şiirimizi, aruz şiirimizi biliyor. Onun şiirleri ve şair şahsiyeti karşısında önümü ilikleyerek eğiliyorum.” diyerek şair Sadettin Kaplan’ın önemini dile getirmektedir.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, “kendisinden önce beş yıl İLESAM İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürüten Sadettin KAPLAN’ın edebiyatın her alanında önemli eserler verdiğini ve adeta Türk Edebiyatının granitlerinden birisi olduğunu” ifade etti.

“Şair Sadettin KAPLAN” başlıklı 40. Çınaraltı Sohbet’inin, Alemdar Mah. Gülhane Parkı içi, Alay Köşkü, 34112 Fatih- İstanbul (Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze ve Kütüphanesi) adresinde 13 Nisan 2013,Cumartesi günü Saat 15.00’de başlayacağı ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209