Belkıs Akkale büyüledi !

Belkıs Akkale billur sesiyle Fildamı Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce kişiyi büyüledi.

Belkıs Akkale büyüledi !

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali’nde sahneye çıkan Belkıs Akkale billur sesiyle Fildamı Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce kişiyi büyüledi.

Festivalin ilk gününde Carousel Alışveriş Merkezi’nde ülke gruplarının gösterisi, Osmaniye Salı Pazarı içinde Bakırköy Halk Eğitim Merkezi’nin el emeği ürünlerden oluşan sergisi, Yeşilköy Tren İstasyonu önünden Yeşilköy Röne Parka kadar festival yürüyüşü, Osmanye Meydanı’nda ülke gruplarının gösterileri, Osmaniye Meydan’dan Fildamı Gösteri Merkezi’ne festival yürüyüşü, Belkıs Akkale yönetiminde Bakırköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Belkıs Akkale konseri, ülke gruplarının seremoni geçidi, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in festivalin açılış konuşması ve ülke gruplarının gösterisi yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen şunları söyledi:
Geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemek, çeşitli ülkelerden gelen misafirlere ülkemizin ve insanımızın zenginliklerini, konukseverliğini, kültürel ve sanatsal değerlerini,turizmini uluslararası alanda tanıtmaktan onur duyuyoruz.” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ,”Yurtta Sulh,Cihanda Sulh” sözü bize her zaman önder olmuş,ulusça ilkelerimizin başında barış ve dostluk gelmiştir. Bu anlamda da Bakırköy’ümüzde 12. Uluslararası Bakırköy Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizden ekiplerin yanı sıra halk oyunları bölümünde festivale Sırbistan,Yunanistan,Ürdün,Sierra Leone, Arnavutluk,Rusya,Makedonya,Polonya,Ukrayna,Cezayir,Hindistan,Slovakya ve Güney Kore olmak üzere toplam 14 ülke katılacak. Festival sırasında ayrıca Bakırköy  Halk Eğitim Merkezi katkısı ile açılan el emeği ürünlerden oluşan sergi de görülmeye değer. Ayrıca festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Gökmeydan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne de teşekkür ediyorum.

Festivaldeki konsere  Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in yanı sıra İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan,CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan da katıldı.

Festivalin bugünkü(2 Haziran-Cumartesi) bölümünde ise ülke gruplarının katılımıyla eş zamanlı olarak saat 17.00’de Ataköy 7.8.9. Kısım Festival Yürüyüşü(Yunus Emre Kültür Merkezi başlayarak),
17.00’de Ataköy 2.5.6. Kısım Festival Yürüyüşü(Muhtarlık önünden başlayarak),
17.00’de  Ataköy 3.4.11. Kısım Festival Yürüyüşü(Behçet Kemal Çağlar Caddesi’nden başlayarak),
20.30’de Fildamı Gösteri Merkezi’nde Tolga Aksoy ve Onur Koçak’ın öğrencilerinden piyano ve gitar dinletisi,
21.45 Fildamı Gösteriş Merkezi’nde ülkelerin halk oyunları  gösterileri yapılacak.

FERHAT GÖÇER KONSERİ PAZAR GÜNÜ

Öte yandan ünlü sanatçı Ferhat Göçer’de Pazar günü  saat 20.30’da Fildamı Gösteri Merkezi’nde festival kapsamında konser verecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209