Afrika’nın gülen yüzleri

Yönetmenliğini yaptığı kısa filmlerle uluslararası ve ulusal festivallerden ödüllerle dönen yönetmen ve fotoğrafçı Seyid Çolak’ın yeni fotoğraf sergisi Halkalı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Afrika’nın birçok ülkesinde bir ay boyunca kadrajına takılan görüntüleri kayıt altına alan Çolak’ın sergisine çoğunlukla gülümseyen yüzler hakim.

Afrika’nın gülen yüzleri
 İnsanlığın tarihsel açıdan kesiştiği ikilemlerin yaşandığı coğrafya, kara kıta Afrika…Başka bir yönüyle de; zenginlik ve yoksulluğun, trajedi ve mutluluğun, kara ağıtların ve renkli hayatların, umut ve umutsuzluğun, yaşam ve ölümün garip ikilemlerinin bir arada yaşandığı bir başka kesişme noktası Afrika…

Pek çok bilimsel ve sanatsal çalışmaya konu edilmiş bir yer olan Afrika bu kez oradaki yaşamın içerisine kadar yakınlaşmış bir objektif aracılığı ile izleyiciye aktarılıyor. Yönetmen ve fotoğrafçı Seyid Çolak “Benim Afrika’m” başlıklı bu sergisinde; açlık, susuzluk ve iç çatışmaların yaşandığı Afrika’nın Nijer, Mali, Togo ve Benin ülkelerinde yaklaşık 1 ay boyunca kadrajına yakalanan kareleri fotoğraf severlerle paylaşıyor. İnsanların tüm olumsuzluklara rağmen birbirleriyle olan dostane ilişkisi, çocukların imkânsızlıklar içerisinde devam eden oyunları ve Afrika’nın doğal güzellikleri farklı bir yaklaşımla ziyaretçisine sunuluyor.

Fotoğraflar, çoğunlukla çocukların gülümseyen yüzleri ve onların yaşamlarını konu ediniyor.

Sergide ayrıca kayıt altına alınan görüntülerden oluşan ve Çevre Film Festivali’nde de gösterilen “Benim Afrikam” adlı kısa bir belgesel de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 16 Ocak’ta Halkalı Kültür Merkezi’nde açılacak sergi 15 gün boyunca ziyaretçisini bekleyecek.

Genç yaşta

Ailesi Adana Ceyhanlı olan Seyid Çolak, İstanbul Şişli doğumlu. Sultanbeyli İmam Hatip Lisesi mezunu olan Çolak, Beykent Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünü bitirdi. Halen Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünde öğrenimine devam ediyor. Gazeteciliğe kültür-sanat editörü olarak devam eden Çolak, sinemada da senaristlik ve yönetmenlik yapıyor. Çolak’ın “Oyun” ve “Kara Kar” isimli iki kısa filmi bulunuyor. Oyun filmi ABD’den mansiyon ödülüyle dönerken, ülkemizde de Kral Midas Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü. İkinci kısa filmi Kara Kar ise En İyi Film dahil olmak üzere birçok ödüle değer görüldü. Film ayrıca Cannes Film Festivali ve Berlin Film Festivale de dahil olmak üzere bir çok köklü festivalde seyirciden tam not aldı. Çolak Sergi

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209