Ülkemize Gelen Yetim Çocuklar Vali Mutlu’yu Ziyaret Etti

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve 5. Uluslararası Yetim Buluşması için ülkemize gelen çocuklar Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Ülkemize Gelen Yetim Çocuklar Vali Mutlu’yu Ziyaret Etti

  Vali Mutlu, 3 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek İHH İnsani Yardım Vakfı 5. Uluslararası Yetim Buluşması için ülkemize gelen yetim çocuklarla uzun süre sohbet etti.

 
 
Vali Mutlu, yetimlerin elinden tutmanın, maddi ve manevi katkı sunmanın önemine değindi. Dinimizin de yetimlere bakma konusunda hassasiyet taşıdığına değinen Mutlu, özellikle Nisa Suresi’nin 36. ayetinde anne baba ve yakınlardan hemen sonra yetimlerin yer almasına dikkat çekti.
 
 
İHH’nın Türkiye’deki yetim duyarlılığını arttırmak ve kültürümüzün dış dünyaya tanıtılmasına ve kültürlerin yakınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla İstanbul’da bir araya getirdiği yetim çocuklar;  Vali Mutlu’nun “İstanbul’u nasıl buldunuz?” sorusuna güzel bulduklarını söylediler. 
 
 
Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerinin minyatürlerinin yer aldığı Miniaturk’a gittiklerini belirten çocuklar, İstanbul’da çok eğlendiklerine de değindiler.
 
Vali Mutlu çocuklara İstanbul Valiliğince hazırlanan hediyeleri sunarken, yetimlerin kaynaşması; birlik ve dayanışmasını güzel bir sonuç olarak değerlendirdi.
 
 
İstanbul Ajansı Haber Merkezi                  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209