Tüm Mimarlar Platformu kahvaltıda buluştu.

Tüm Mimarlar Platformu'nun başkan adayı Ali Reyhan Esen’in ev sahipliğinde Topkapı Sosyal Tesisleri'nde kahvaltılı verildi.

Tüm Mimarlar Platformu kahvaltıda buluştu.
  Ali Reyhan Esen, toplantıya tüm mimarları davet ederek, mimarların düşüncelerini serbest kürsüde dile getirmelerini amaçlamıştık. Bu amacın gerçekleşmiş olmasının, seçimin anlamının katılımcılar tarafından idrak edilmesinin bizler için son derece önemli olduğunu belirtti.

Esen, “Türkiye 'de mimar kimliğinin itibarının oda politikaları neticesinde nasıl yok edildiğine hep birlikte şahit oluyoruz ve bu süreci birlikte yaşıyoruz” dedi.

Tüm Mimarlar Platformu'nun başkan adayı Ali Reyhan Esen, mimarlığın onurunu yine mimarların kurtaracağını, bu sebeple bu seçimin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Esen, “Serbest mimarlık hizmeti veren ofislerin karşılaştığı hukuk dışı uygulamalara, kamuda çalışan mimarların sorunlarına, akademisyenlerin ve mimarlık öğrencilerinin sorunlarına, genç mimarların karşılaştığı zorluklara hep birlikte, ortak akılla çözüm üreteceklerini söyleyerek, mimarlar odasının meslektaşların sorunlarına çözüm üretmede yetersiz kaldığına ve mimarların herhangi bir sorun karşısında sahipsiz kaldığına dile getirdi.

Mimarlar odasının, mimarların karşılaştığı sorunlara çözüm getirmesinin yanında asıl önemli misyonunun Türkiye 'nin şehircilik ve mimarlık politikalarına yön veren bir görev üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Esen mimarlar odasının nasıl bir yapıda olması gerektiğine değinerek şöyle devam etti; "Mimarlar odası; doğal ve kültürel mirasımızın korunmasına yönelik çalışmaları teşvik etmeli, koruma bilincini yaygınlaştırmalı, yaşanabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımları desteklemeli, toplumda mimarlık bilincinin geliştirilmesine yönelik yazılı ve görsel medyayı etkin olarak kullanmalıdır" dedi.

Esen, 19 Şubat 2012 Değişim Zamanıdır. Bu değişim zamanını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bunun için seçimlere katılımı sağlamalı ve bütün mimar arkadaşlarımız oy kullanmaya çağırmalı ve yardımcı olmalıyız diyerek katılımcılara teşekkür etti.


Başkan Adayı
Ali Reyhan Esen’in “Değişim Zamanı içerikli Seçim Beyannamesi”  dağıtıldı. Seçim Beyannemsinin tam menini aşağıda yayınlıyoruz.


MİMARLAR TEMSİLCİLERİNİ SEÇİYOR 

 TMMOB ’a bağlı Mimarlar Odası’nın İstanbul Büyükkent Şubesi 42. Dönem yöneticilerini belirlemek için seçime gidiyor. Geçtiğimiz dönem seçimlere odaya üye olan yaklaşık 16 bin mimardan 2 bini katıldı. Tüm Mimarlar Platformu olarak temsil oranının artması, seçilen yönetimin meşruiyetinin sorgulanmaması için siz meslektaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz.

Belirli bir siyasi görüşün yayıcısı olmak yerine meslek ilkeleri çerçevesinde görüş bildiren bir Mimarlar Odası için çağrımızı destekleyin.

 

Tüm Mimarlar Platformu olarak biz;
• Farklı düşüncelerin özgürce ifade edilebileceği bir ortamın sağlanması için,
• Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına ortak akılla adil çözümler üretilmesi için,
• Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hak ettiği saygınlığa kavuşturulması için,
• Genç meslektaşlarımıza destek olunması için,
• Kültürel değerleriyle barışık mimarlık faaliyetlerini geliştirecek çalışmaların özendirilmesi için,
• Doğal ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların teşvik edilmesi koruma bilincinin yaygınlaştırılması için,
• Mimarlık Meslek Hukuku ‘nun oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunarak bu bağlamda üniversiteler kamu kurum ve kuruluşları ve diğer mesleki kuruluşlarla işbirliğinin sağlanması için,
• Disiplinler arası işbirliğinin geliştirilmesi için,
• Yaşanabilir bir çevre için hizmet üretilmesi, gelecek nesillerimiz için sürdürülebilir tasarımların desteklenmesi için,
• Ulusal Mimarlık Arşivi ‘nin oluşturulması için,
• Mimarlık bilincinin geliştirilmesine yönelik yazılı ve görsel medyanın etkin kullanımının sağlanması için,
• Üyelerin mesleki onurlarının haksızlıklara karşı korunması için
• Serbest mimarlık faaliyetlerinde fatura ibraz zorunluluğunun kaldırılması ve sicil durum belgesinin maktu (sabit) ücret haline getirilmesi için,
• Üniversitede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızdan oda üyelik aidatının alınmaması için, 
• Odaya kaydını yaptıran meslektaşlarımızdan geçmişe dönük aidat alınmaması için
Tarafsız Bir Yönetim için

GELİN TARAF OLUN

Ali Reyhan ESEN

Tüm Mimarlar Platformu Başkan Adayı

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209