Saadetli Kadınlar Pembe Metrobüs istiyor

Saadet İstanbul Kadın Kolları olarak Pembe Metrobüs talebi

Saadetli Kadınlar  Pembe Metrobüs istiyor
Değerli arkadaşlar, kıymetli basın mensupları;


Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak Pembe Metrobüs talebimiz ile ilgili yaptığımız 3. Basın açıklamamıza geçmeden önce, 6 Eylül 2014 tarihinde Şişli'de, eski Ali Sami Yen Stadı arazisi üzerinde yapımı devam eden rezidans inşaatında çalışan 10 işçi kardeşimizin asansör kazası ile feci şekilde vefat etmelerinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade etmek isteriz. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil temenni ediyoruz.


Dünyanın incisi, paha biçilmez güzellikteki ecdad yadigarı şehrimiz, İstanbul'umuz maalesef devasa sorunlarla boğuşmaktadır. Ülke genelindeki reel ekonomik yatırımların azlığı, ülke tarımının adeta sistemli şekilde bitirilmesi politikaları neticesinde ortaya çıkan ülke genelindeki yaygın işsizliğin faturasını diğer büyük şehirlerle birlikte İstanbul'da ağır şekilde ödemektedir.

İstanbul’u yöneten irade Ulaşım ve Çarpık Şehirleşme gibi iki devasa soruna 2014 yılı itibarı ile hiçbir temel çözüm ortaya koyamamıştır. İstanbul'un yöneticileri, şehri görsel efektlerle süsleyerek, sorunlarla yüzleşmeyi erteleyip günü birlik çözümlerin cazibesine kapılmakla sorunları çözemeyeceklerini bilhassa, sorunları ağırlaştırdıklarının farkına bir an evvel varmalıdırlar.


5712 kilometrekarelik bir alana yayılan İstanbul'umuzda, milyonlarca vatandaşımız toplu taşıma hizmetlerinden istifade etmeye çalışmaktadır. İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanlığı, toplu ulaşım hizmetlerinde sorunların giderilmesi, vatandaşların yönetime katılımının sağlanması, şikayetlerini bildirmesi için çalışmalar yaptığını ilerisürmekte ve çeşitli kanallar aracılığı ile İstanbullularaduyurusunu yapmaktadır. Bizler Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak, hanımlarınkullanımına özel projelendirdiğimiz Pembe Metrobüs teklifimizin detaylarını paylaşmak ve halkın ortak talebiolarak topladığımız imzaları bizzat şahsına ulaştırmak için bir çalışma yürütmüştük. Halkın taleplerini dikkate alacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında Sayın KadirTopbaş’tan birkaç kez randevu talep etmiş olmamıza rağmen taleplerimize cevap dahi vermemiştir.


O tarihlerde "Pembe Metrobüs" projesi, BüyükşehirBelediyesi'nin Saadet Partili Meclis Üyeleri aracılığı ile 12 Mart 2012tarihinde toplanan Meclis'in gündemine taşınmış, Teklif halinegetirilen proje Meclis Başkanlığı'na sunulmuş ve oy çokluğuile başkanlık makamına sevkedilmişti.


Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak ise İstanbul'un12 ayrı noktasında, 1 aydan kısa bir süre içerisinde halktan topladığımız 60bin imzayı İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı Kadir Topbaş'a posta yolu ile iletmiştik.


İstanbullu bütün hanımlar adına "Pembe Metrobüs" taleplerinigörüşebilmek için yeniden randevu istenmiştir. İlkrandevumuzu 13 Mayıs 2014 tarihinde olmak üzere üç ayboyunca farklı tarihlerde dört ayrı randevu talep edildiği haldeyetkili makamlardan olumlu ya da olumsuz hiç bir geridönüş olmamıştır.


Pembe Metrobüs bu devasa şehirde yaşayan hanımlar için bir lüks veya lutuf değil, görmezden gelinemeyecek derecede mühim ve ACİL bir ihtiyaçtır.Metrobüs'ü tercih eden İstanbullu hanımlar, araçlardaki yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Gidecekleri yere yetişme telaşı içinde, mecburen dolu araçlara binmek zorunda kalan bayan yolcular, hamile, çocuklu veya yaşlı oldukları halde, nefes almanın zor olduğu, itiş-kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen istemeye istemeye seyahat etmek durumunda kalıyorlar. Kimi zaman kendisini insan zanneden ahlaksızlar tarafından, kadınlık zerafet ve onurunu ayaklar altına alan taciz vakalarının yaşanması da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır.


12 Eylül 2010 referandumunda oyladığımız "kısmi anayasadeğişikliği"nde yer alan "kadına pozitif ayrımcılık" ilkesi,dezavantajlı konumda olan gruplara imtiyazlı muamele edilmeleri olduğuna işaret etmektedir. “bilinçli bir şekilde tercihli muamelede bulunulmasını öngören uygulamalar” bağlamında “pozitif eylem”beklediğimiz İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı Kadir Topbaş'a sizlerin huzurunda çağrıdabulunarak,her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renklimetrobüsün sefere konulması talebimizi yineliyoruz. Bu durumda isteyen kadın yolcular normal seferdeki araçlarla, isteyen ise pembe renkli metrobüsü tercih ederek seyahat edebileceklerdir. Bu uygulama kadınların, yukarıda ifade ettiğimiz olumsuz seyahat koşullarını, asgariye indirecek ve huzurlu bir yolculuk etme imkanı sağlayacaktır.


Japonya,Tayland,Filipinler,Brezilya,Endonezya,Malezya baştaolmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde toplu taşımahizmetinde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamasıgörülmektedir
Malumdur ki belediyeler öncelikle, İmar, su ve kanalizasyon,ulaşım gibi kentsel alt yapı hizmetlerini yapmak veyayaptırmak için vardır. Toplu taşıma yapmak; bu amaçlaotobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhilher türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak,işletmek ve işlettirmek belediyenin en önemli görevleriarasındadır.Halkımız kendisinden toplanan vergilerleastronomik rakamlara mal olan konserlere tepki göstermekteve belediyeden kendi asli ihtiyacı olan bu gibi hizmetleribeklemektedir.İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu talebi karşılayabilecek imkanı ve her türlü altyapısı mevcuttur.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın hanımlarınkullanımına özel olarak projelendirdiği, kamuoyunda büyükyankı uyandıran ve ilgi ile takip edilen "Pembe Metrobüs"uygulaması yetkili makamların ilgisizliğine rağmen bizimherdaim gündemimizde olacaktır.


İstanbul da ilk defa Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları tarafından dile getirilen Pembe Metrobüs için çalışma yapan Stk ların çalışmalarına destek olmaya ve Hanımlara mahsus metrobüslerimiz duraklarda seferlere başlayıncaya kadarİstanbul Büyükşehir Belediyesine ısrarla taleplerimiziulaştırmaya devamedeceğiz.Ülkemizde ve İslam aleminde hayırlı bütün çalışmaların altında imzası olan Milli Görüş,duyarlı vatandaşlarımızın da desteği ile hanımlara mahsus toplu taşıma uygulamasının da uygulamaya geçmesine vesileolcaktır.


Bu hayırlı çalışmada bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve STK' lara teşekkür ediyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu haklı talebi karşılama konusunda bir an evvel harekete geçmesini diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209