Macaristan İstanbul’a Yine İşadamı Başkonsolos Atadı

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz İstanbul'a yeni atanan Başkonsolosa hoş geldin ziyaretinde bulundu.

Macaristan İstanbul’a Yine İşadamı Başkonsolos Atadı
 Macaristan, Türkiye’nin finans ve ticaret merkezi İstanbul'a yine genç bir işadamını başkonsolos olarak atadı
İstanbul'da yeni göreve başlayan dinamik, genç ve işadamı kökenli diplomat, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolos Balázs Hendrich'i Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'ın ziyareti çok samimi ortamda geçti.

 Ziyarette Başkonsolosa İstanbul'daki yeni görevlerinden dolayı hoşgeldin ve başarı dilekleri iletildi. Birlikte geleceğe dair birçok ortak çalışma ve projelerden bahsedildi. 

Daha evvel üç yıl iki dost ülke arasında başarılı çalışmalara imza atan önceki Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gábor Kiss'in Ankara'ya Büyükelçi olarak atanması sonrasında Ankara ve İstanbul arasında iki işadamı kökenli diplomatın sonuç odaklı çalışması başarı çıtasını çok yukarılara çıkartmış olacak.

Yeni Başkonsolos Balázs  Hendrich, ''göreve atanmadan önce 2012 yılında İstanbul'a geldiğini, huzur adası İstanbul'u çok beğendiğini, ailesi ile birlikte bugün İstanbul'da bulunmaktan ve İstanbul'da görev yapmaktan son derece büyük mutluluk duyduğunu, ilk görev yerinin İstanbul olmasından da büyük onur duyduğunu belirtti. İlk İstanbul'a geldiğimde şaşkınlık içerisindeydim. Hayal ettiğim, tahmin ettiğimin çok üzerinde modern, gelişmiş ve istikrarlı ekonomisi ile birçok ülkenin üzerinde istikrar adası bir Türkiye ile karşılaşmıştım. Macaristan'da Türkiye pek fazla tanınmıyor ve bilinmiyor.

Hendrich, Budapeşte'de başarılı bir işadamı olduğunu, uluslararası ticaret de yaptığını, bugün ise ülkesine bir diplomat olarak hizmet ettiğini, günümüzde diplomasinin başarılı ekonomilerden geçtiğini, kendisinin de geçmişte uluslararası ticarette elde ettiği tecrübe ve bilgiyi şimdi başkonsolos olarak İstanbul'da sürdürdüğünü söyledi.

Başarılı Türk işadamlarına, yatırımcılarına ülkesinin ve kendi kapısının her daim açık olduğunu ifade etti.
2015 yılı içerisinde büyük bir ihtimalle de Macaristan Cumhurbakanı Dr. Áder János'un Türkiye'yi ziyaret edeceğini umut ediyoruz. İstanbul'a göreve geleli çok kısa bir zaman olmasına rağmen birçok proje gerçekleştirdirdiğini, gelişen ve büyüyen İstanbul ve Türkiye'yi mutlulukla takip ediyoruz, çok çabuk alıştık dedi.

Başkan Osman Şahbaz'da bu sıcak ve samimi ortamda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve İstanbul'a hoşgeldiniz dileklerini iletti. Geçen üç yıl içerisinde Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gábor Kiss'in Macaristan ve Türkiye arasındaki başarılı çalışmaları sonrasında Ankara'ya Büyükelçi olarak atanması belki bir geleneği başlatacak olabilir. 
Genç, dinamik ve ekonomiyi bu kadar yakından tanıyan bir diplomatın yine, yeniden İstanbul'da görev yapıyor olması biz işadamları için yine büyük bir şansdır.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak projelerde ve çalışmalarda şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağız.

Özellikle geçmişte Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss'in başlatmış olduğu projeleri gerçekleştirilmesi için çalışacağız. 1 Aralık'tan itibaren G-20 dönem başkanlığını üstlenen Türkiye'de, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin oluşturduğu bu forumun bir yıl liderliği üstlenecek ve küresel ekonominin nabzı da Türkiye'de atacak. Türkiye kendi coğrafyasına hapsedilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye kendi huzur ve istikrarını çevre bölgelere yansıtabilecek güçte kudretli ve kalkınan bir ülkedir. Dost ülke Macaristan ile geleceğe doğru yürürken parlak bir geleceğin beklediğinden hiç tereddütümüz yok. Önümüzdeki dönemde de güçlü işbirliklerini geliştirerek sürdüreceğiz.  

Farklı projelerin de konuşulduğu ziyarette, önümüzdeki günlerde ortaklaşa gerçekleştirilecek somut projeler konuşuldu. İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona ererken bu güzel anı fotoğraf karelerine de yansıtıldı.

Ziyarette günün anısını canlı tutmak için getirilen hediyeyi Başkonsolosa takdim edildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209