KAMALAK: KUKLAYI BIRAKIN KUKLACIYA BAKIN

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı genişletilmiş il divan toplantısı 22 Nisan Pazar Günü, Esenler Hakkı Başar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

KAMALAK: KUKLAYI BIRAKIN KUKLACIYA BAKIN
HABERİN GALERİSİ
Saadt Mart Ay İl Divan

Saadt Mart Ay İl Divan

Teşkilat mensuplarının doldurduğu salondaki toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de katıldı.

KAMALAK: BİZ KARDEŞLİK GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ
Ak Parti kadrolarının eski Milli Görüşçülerden teşkil olduğunu hatırlatan Saadet Lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Biz Ak Parti’deki, hükümetteki kadrolarla eski siyaset yoldaşı olmaktan öte kardeşiz ve şu an yaptığımız da sadece bunun bilincinde olmamızdandır.” dedi.

KUKLALARLA UĞRAŞMAYIN ASIL AKTÖRLERE BAKIN
28 Şubat soruşturmalarına değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugün hakkında soruşturma açılan kişilerin sadece kukla olduğunu dile getirdi. “Elbette ki onlar da ceza almalıdır ancak asıl aktörler unutulmamalıdır.” diyen Kamalak kürsel emperyalizme ve yerli uzantılarına dikkat çekti.
Kamalak şöyle konuştu: “28 Şubat 1997’de asker maalesef ve açıkça söylüyorum ki maşa olarak kullanılmıştır. 54. Erbakan Hükümeti’nin havuz sistemi ve denk bütçe kurması içerideki oyun kurucuları, kuklacıları harekete geçirmiştir. D-8 adımı ise küresel emperyalizm tarafından tehdit olarak görülmüştür. İçerideki kuklacılar, hortumları kısılmış olan holdingler ve patronlardır.

Aktörler yargılanmalıdır, kurdukları sistemler de yargılanmalıdır. Darbe sonucu geldikleri makamlar, rütbeler ellerinden alınmalıdır. Cemal Gürsel ölmüş olsa bile cumhurbaşkanlığı hükmen iptal edilmeli, rütbesi geri alınmalıdır. Darbe suçlaması ile sorgulanan Kenan Evren’in bu darbe sonucu aldığı cumhurbaşkanlığı sıfatı kendisinden geri alınmalıdır. Eğitim gören çocuklarımıza cumhurbaşkanlarımız öğretilirken bu iki isim de mutlaka çıkarılmalıdır.”

SAYIN BAŞBAKANLA BİR HESAP YAPALIM
Başbakan Erdoğan’ın fert başına düşen milli geliri 10 bin dolar seviyesine çıkardığını belirten sözünü hatırlatan Kamalak, başbakanı bu hesabı gözden geçirmeye çağırdı.
Bu hesaba göre beş kişilik bir ailenin yıllık 50 bin dolar yani 90 bin TL, aylık 7.500 TL gibi bir gelire sahip olması gerektiğini belirten Kamalak, aylık geliri 7500 TL olan kaç aile var, diye sordu.

Her doğan çocuğun 7500 dolar borçlu olarak dünyaya geldiğini belirten Kamalak, toplam borcun 540 milyar dolar seviyesine yükseldiğine dile getirerek bunun batıdan, celladından medet ummanın sonucu olduğuna dikkat çekti.

NATO İLE OLAN İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
Sovyet Rusya’nın çökmesi sonucu NATO’nun kendisine yeni düşman olarak İslam’ı seçtiğini belirten Kamalak, NATO’daki tehlike işaretinin kırmızıdan yeşile çevrildiğine vurgu yaptı. Son on yılda 6 İslam ülkesi, Afganistan, Pakistan, Irak, Libya, Yemen ve Somali’nin NATO tarafından vurulduğunu hatırlatan Kamalak bunun ancak Milli Görüş şuuruna sahip bir iktidarla engellenebileceğini söyledi.

SON OYUMUZ GÜCÜMÜZÜ TEMSİL EDEMEZ
Son seçim atmosferinden önce iki büyük depremi yaşayan Saadet Partisi’nin önce bir ayrılıkçılık hareketi yaşadığını ve özellikle Anadolu’da 55 il başkanının istifa ettiğini hatırlatan Kamalak, daha sonra Erbakan Hoca’nın vefatı ile de teşkilatın seçim arefesinde ikinci büyük yarayı aldığını hatırlattı. Kamalak, bu iki üzücü olayın sonrasında Milli Görüş bitti diyen medyanın artık bunu dile getiremediğini belirterek, “Anadolu yeniden ayağa kalkmıştır. Son oyumuz gerçek gücümüzün çok çok altındadır.” Dedi.
Bir davanın haklılığı geçici kalabalığın çokluğuyla değil ancak ve ancak ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir diyen Kamalak, ANAP örneğini hatırlattı.

AB YERİNE İSLAM BİRLİĞİ DİYAN BAŞKA PARTİ VAR MI
Hakkın hakimiyeti için çalışmamakla, batılın egemenliği için çalışmak arasında fark olmadığını belirten Kamalak, dünyada herkese yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır diyen Kamalak, Saadet Partisi’nin hedefinin adil bir dünya kurmak olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği’nin ırkçı emperyalizmin maşası olduğunu söyleyen Kamalak,,dünyanın dört bir yanında devam eden zulümlerin ancak ve ancak İslam Birliği ile engelleneceğini belirten Kamalak sözlerini salonu dolduran teşkilat mensuplarına yemin ettirerek sonlandırdı.

ESMERER: ÖNÜMÜZDEKİ ENGEL AKP DEĞİL CHP
İl divan toplantısında konuşan İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer Ak Parti’nin CHP gibi bir ana muhalefete sahip olmasının kendisi için bir nimet olduğunu söyledi. Son dönemde temel tüketim maddeleri, benzin, elektrik ve doğalgaza gelen yüksek zamlara rağmen gerekli tepkiyi görmeyen AKP’nin oluşturduğu suni gündeme ve CHP’nin bu gündeme olan esaretine dikkat çeken Esmerer, Saadet Partisi’nin bir ana muhalefet gibi görevini yerine getirdiğini belirtti.

CHP’nin halkın değerlerine karşı savaşçı bir politika güttüğünü vurgulayan Esmerer, CHP bu yaptığıyla kendi iktidarını engellemek bir yana Ak Parti’deki Milli Görüş mensuplarının Ak Parti’ye bağlanmasını sağlayarak Saadet Partisi iktidarını engelliyor. Ancak Allah’ın izniyle biz bunu bir engel değil sadece tehir olarak görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul’da birçok ilçede iddialıyız, dedi.

İl divan toplantısı teşkilatlanma çalışmaları ile devam etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209