İstanbul'da Tekne faciası! 24 ölü, 12 kayıp

Rumeli Feneri açıklarında tekne battı, çok sayıda ölü ve yaralı var. Teknede 43 kişinin olduğu belirtiliyor.

İstanbul'da Tekne faciası! 24 ölü, 12 kayıp
 

teknenin Bulgaristan ya da Romanya'ya doğru giderken sabah 06:00 sıralarında battığı; balıkçılar tarafından farkedilmesinin ise 08:30 sıralarında olduğu bildirildi. Teknede bulunanların 2 saat kadar yüzdükleri öğrenildi. 

Sahil Güvenlik faciada 7 kişinin sağ kurtarıldığını, 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. 

12 metre boyunda özel bir gezi teknesinin isminin 'torun' olduğu öğrenildi. kamarası ve açık bir güvertesi olan teknenin 2 mürettabatı bulunuyor. Mürettabatın kaçakları açık güvertede tuttuğu sanılıyor.

Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı "Gemi çarpmış olduğunu düşünüyoruz. Donarak ölmüşler" diye konuştu.

BALIKÇI: TEKNE 30 KİŞİYİ ALACAK BÜYÜKLÜKTE DEĞİL

Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı şunları söyledi: Şu ana kadar denizden 10-12 ceset toplandı. Bir kişiyi biz yarı baygın halde çıkarttık. Tekne yarı batık halde. 30 kişiyi alacak büyüklükte değil. Bize Bulgaristan'a gidiyor gibi geldi.

ÇOĞU ÇOCUK VE BEBEK

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise dehşeti anlattı: "Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor."

‘ÇOCUKLARA YETİŞKİN CAN YELEĞİ’
 
Kurtarma çalışmalarına katılan balıkçı Emre Can Kolcu, NTV muhabiri Özgür Yılmaz’a kazayla ilgili konuştu.
 
Sahil Güvenlik tarafından sabah saat 08.20'de anons yapıldığını belirten Kolcu, “Yardımcı olmak için çıktık. Suyun üzerinde cesetler gördük. Hepsinin üzerinde can yelekleri vardı. Belli ki boğularak ölmemişler. Denizde çantalar, ayakkabılar, montlar, boş can yelekleri vardı. Büyük ihtimalle yetişkin can yeleklerini çocuklara giydirdiler. Çocuklar yeleklerden çıkıp, denizin dibine battılar. Yetişkinlerin üzerinde can yelekleri çıkmamıştı” dedi.
 
Teknenin yaklaşık 12 metre boyunda olduğunu ifade eden Kolcu, “Bu bir gezi teknesi, balıkçı teknesi değil. 7-8 kişilik bir tekne, 40 kişi alacak kapasite değil. Gezi, tur yapılabilecek bir tekne. Yaşam mahalli, ambar ve makine dairesine her tarafına sıkıştırmışlar” dedi.
 
‘BÜYÜK BİR İHTİMALLE GEMİ ÇARPTI’
 
Hava şartları ve göçmenlerin durumuna dikkat çeken balıkçı Kolcu, şöyle konuştu:
 
“Su depoları teknenin baş tarafını havada tutmuş ama tekne genel olarak batmış. Üst kamarası kırılmış. Gemi trafiğinde battığı için gemi bindirdiğini düşünüyoruz. Tekneyi kıracak, harap edecek bir hava yok. Büyük bir ihtimalle gemi çarptı. Ölenler de donarak ölmüşler.

"7 BİN EURO İDDİASI

Kaçak göçmenlerin İstanbul'dan Romanya'ya gitmek üzere üzere tekneye bindiği ve 7 bin Euro'ya anlaştıkları belirtildi.

BAŞSAVCILIK  SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin batmasına ilişkin soruşturma başlattı.Başsavcılık, otopsi ve olayla ilgili inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları İsmail Göktürk ve Metin Kantar'ı görevlendirdi. Her iki savcının da olay yerine gittiği belirtildi. 
 
TEKNENİN PARÇALARINI BALIKÇILAR GETİRDİ
 
Rumeli Feneri açıklarında batan "Torun" adlı teknenin parçaları, balıkçı teknesiyle kıyıya getirildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209