İstanbul Avrupa'da memnuniyette sonuncu

Avrupa Komisyonu, "Kentlerde yaşam kalitesi" Algı Anketi 2013 yılı Ekim ayı raporunu yayınladı ve İstanbul genel memnuniyette son sıralarda yer aldı.

İstanbul Avrupa'da memnuniyette sonuncu
HABERİN GALERİSİ
Avrupa Komisyonu,

Avrupa Komisyonu,

 Avrupa Komisyonu, "Kentlerde yaşam kalitesi" Algı Anketi 2013 yılı Ekim ayı raporunu yayınladı ve İstanbul genel memnuniyette son sıralarda yer aldı. Konuyu İBB Meclisine taşıyan CHP Başakşehir Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar, hazırladığı yazılı soru önergesinde İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu araştırmadan bilginiz var mı?Donatı alanlarının plan değişikliği ile başka fonksiyonlara ayrılarak satılmasının bu olumsuz tabloda sizce ne kadar payı vardır? Bu durumun düzeltilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

 

İstanbul’un AKP’li Yönetimi İstanbul’da Donatı alanlarının plan değişikliği ile başka fonksiyonlara ayrılarak satılmasını ilke edinmiş durumda. Bu durum "Kentlerde yaşam kalitesi" algısında genel memnuniyette İstanbul’un son sıralarda yer almasına neden oldu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2013 yılı Aralık ayı toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar, Hakkı Sağlam ve Mehmet Yıldız imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle;

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan "Kentlerde yaşam kalitesi" Algı Anketi 2013 yılı Ekim ayında yayımlandı. Bu anket, Avrupa Birliği'nin 27 üye ülkesinin yanı sıra Hırvatistan, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Türkiye'de vatandaşların şehirlerde yaşam kalitesini nasıl algıladıklarına yönelik olarak 2004 yılından bu yana yapılan çalışmanın bir yenisi oldu. 41.000 kişi ile Avrupa'daki 79 şehirde yapılan anketlerde kentsel yaşamın çeşitli yönleri üzerinde sorular soruldu.Sorulan sorular;

· Genel memnuniyet, toplu taşıma, sağlık hizmeti, spor olanakları, kültürel olanaklar, eğitim olanakları, caddeler, binalar gibi kent yapıları, donatı alanları, perakende alışveriş olanakları gibi insanların kendi şehirleri hakkındaki görüşleri,

· İstihdam fırsatları, konut durumu, yabancıların varlıkları ve entegrasyonları, emniyet ve güven, kentteki kamusal hizmetler gibi insanların kendi şehirleri hakkındaki görüşleri.

· Hava kalitesi, ses düzeyi, temizlik, yeşil alanlar, iklim değişikliğine karşı mücadele etme gibi çevresel konulardaki görüşleri ve

· Genel hayat, insanların kendi yaşadıkları alanlar, geçim maliyetleri, iş durumları gibi insanların kişisel durumları hakkındaki görüşleri, ile ilgili idi.

Ankete verilen cevapta İstanbul 79 şehir arasında özellikle; genel memnuniyette, okul ve diğer eğitim konularında, kişilerin kendisini güvende hissetmesinde, çoğu insanın güvendiği bir şehir olmada, gürültü düzeyi konusunda, parklar, bahçeler gibi yeşil alanlar konusunda, sürdürülen hayat konusunda, yaşanılan yer konusunda, kişisel iş durumu konusunda algı memnuniyetinde en düşük şehirler arasında yer almıştır.

 

Bu kapsamda;

 

1.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu araştırmadan bilginiz var mı?

2.Donatı alanlarının plan değişikliği ile başka fonksiyonlara ayrılarak satılmasının bu olumsuz tabloda sizce ne kadar payı vardır?

3.Bu durumun düzeltilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209