İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerinde tuklanan personeller var mıdır?

Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonunda İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerinde gözaltına alınan ifadesine başvurulan, tutuklanan ve aranan personeller var mıdır?

İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerinde tuklanan personeller var mıdır?
 CHP İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar’dan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a 17 Aralık’ta yapılan rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonu soruları; “Adı geçen operasyonlarda İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerinde gözaltına alınan, ifadesine başvurulan, tutuklanan ve aranan personeller var mıdır? Varsa kimlerdir? Birimi ve görev unvanları nelerdir? İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerde ihale alan firmalar var mıdır? Varsa hangi kurumlardan almıştır?”

Başkan Topbaş'a soru: Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonunda İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerinde gözaltına alınan ifadesine başvurulan, tutuklanan ve aranan personeller var mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile Meclis Bakanlığına sunulan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cevaplandırılması isteği ile verilen yazılı soru önergesi;
Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:
Bilindiği gibi 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul merkezli ile 7 Ocak 2014 tarihinde İzmir merkezli yapılan rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonu yapılmış; birçok kişi tutuklanmıştır. Bu kapsamda;
1. Adı geçen operasyonlarda İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerde gözaltına alınan, ifadesine başvurulan, tutuklanan ve/veya aranan personel var mıdır? Varsa kimlerdir? Birimi ve görev unvanı nedir?

2. Adı geçen operasyonlarda gözaltına alınan, ifadesine başvurulan, tutuklanan ve/veya aranan kişiler içinde İBB, İETT, İSKİ ve iştiraklerde ihale alan firma var mıdır? Varsa hangi kurumdan almıştır? KİK ihale numarası, türü, ihale tutarı ve işe başlama-bitiş tarihi nedir?

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209