Eyvah, eyvah! Onlarca AVM’nin bulunduğu Büyükdere caddesine bir AVM daha yapılacak!

CHP’li Hakkı Sağlam önergesinde dile getirdi: AK PARTİLİLER bir AVM’ye daha izin verecekler, hem de onlarca AVM’nin bulunduğu Cadde üzerinde ve tek yeşil alan kalan Zincirlikuyu Mezarlığının çok yakınına!

Eyvah, eyvah! Onlarca AVM’nin bulunduğu Büyükdere caddesine bir AVM daha yapılacak!
 AK Partililerin mevzuata açık aykırı işler gerçekleştirmeye devam ettiğini, yargı kararlarını hiçe sayarak her şeyi ve özellikle İmar Planlarını “Biz yaptık oldu” anlayışına hız verdiğini bir kez daha eleştiren CHP’li Dr. Hakkı Sağlam uyarılarına devam ediyor. CHP’li Sağlam önergesinde; onlarca AVM’nin bulunduğu Büyükdere Caddesine bir AVM’nin daha yapılacağını ve günün her saatindeki trafik yoğunluğunun yaşandığı Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini daha çok etkileyeceğin açık olarak gözükmekte olduğunu anımsattı. Önergesinde; “Bölgenin tek yeşil alanı ise eğer ileride nakil suretiyle yeri değiştirilmez ise Zincirlikuyu Mezarlığıdır” diyen İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı sözlü önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı Büyükdere Caddesinde yapılması düşünülen bir AVM’yi bu caddenin kaldıramayacağı uyarısını yaparak şu soruları sordu: “Anılan arazide TOKİ tarafından AVM planlandığı bilgisi doğru mudur? Doğru ise plan tadiline karşı herhangi bir itirazınız var mıdır? Varsa detayları nedir? Bölge ve aksın bu yoğunluğuna bağlı altyapı ve trafik başta olmak üzere sorunlarını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Bu aksta İtfaiye ve Ambulansların vazifelerini yapmaları için hangi önlemler alınmıştır? Burada yaşamı kolaylaştıracak projeleriniz nedir? Zincirlikuyu Mezarlığı’na defin başta olmak üzere ulaşılması için Tünel v.b plan veya projeniz var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?”


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Kasım ayı toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’ın hazırladığı ve İBB Meclis Başkanlığına sunduğu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:
Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular: 13.11.2014

Basında çıkan haberlerden Beşiktaş Büyükdere Caddesi üzerinde meşhur Çifçiler Rezidans İnşaatı ile Garanti Bankası Genel Müdürlüğü arasında bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na ait olup 1970’li yıllarda yapılan lojmanların kaldırılarak AVM yapılacağı yer almıştır.

Bilindiği üzere son 20 yılda anılan aks üzerinde bulunan birçok bina, arsa v.b alanlar plan tadilleri yapılarak yüksek katlı bina yapılmış; ayrıca kentin merkezinde bulunan bu alanda bu plan tadillerinin dışında da kaçak yapılaşmanın had safhada olduğu bilinmektedir. Buna örnek Zorlu AVM, Çiftçiler AVM, GAP AVM aks üzerindeki birçok AVM gösterilebilir. Bu durum artık olağan hale gelmiş bulunmaktadır.

Diğer taraftan mevzuata açık aykırı, yargı kararlarını hiçe sayan, “biz yaptık oldu” anlayışınız sonucu bölgenin alt yapısı çökmek üzere olduğu; günün her saatindeki trafik yoğunluğu ise Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprü trafiğini etkilediği açık olarak görülmektedir.

Ayrıca buna önümüzdeki süreçte Nisbetiye, Levent, Konaklar, Rumeli Hisarüstü, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Gültepe, Çeliktepe, Sanayi Mahallesi, Seyrantepe ile bu aksa yakın diğer mahallelerdeki kentsel yenileme-dönüşüm de eklendiğinde endişelerimiz daha da artmaktadır. Bölgenin tek yeşil alanı ise eğer ileride nakil suretiyle yeri değiştirilmez ise Zincirlikuyu Mezarlığıdır.
Bu Kapsamda;
1. Anılan arazide TOKİ tarafından AVM planlandığı bilgisi doğru mudur?

2. Doğru ise plan tadiline karşı herhangi bir itirazınız var mıdır? Varsa detayları nedir?

3. Bölge ve aksın bu yoğunluğuna bağlı altyapı ve trafik başta olmak üzere sorunlarını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

4. Bu aksta İtfaiye ve Ambulansların vazifelerini yapmaları için hangi önlemler alınmıştır?

5. Burada yaşamı kolaylaştıracak projeleriniz nedir?

6. Zincirlikuyu Mezarlığı’na defin başta olmak üzere ulaşılması için Tünel v.b plan veya projeniz var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209