CHP'nin İstanbul adayı açıklandı

Gazeteci Uğur Dündar CHP'nin merakla beklenen İstanbul belediye başkan adayını Odatv'ye açıkladı: CHP milletvekili Şafak Pavey.

CHP'nin İstanbul adayı açıklandı
 Kulislerde bugüne kadar Mustafa Sarıgül'den Gürsel Tekin'e, Akif Hamzaçebi'den Can Ataklı'ya birçok ismin adı geçmişti.


Pavey'in adı bu nedenle herkes için sürpriz oldu.

Uğur Dündar CHP'nin adayını saat 19.30'da Kanal +1'e telefonla bağlanarak açıklayacaktı. Ancak kanaldan istifa etmesi üzerine telefon bağlantısı iptal oldu. Bunun üzerine gazeteci Dündar CHP'nin İstanbul adayını Odatv'ye açıkladı.

Odatv, usta gazeteci Uğur Dündar’a adaylığı ne kadar kesindir diye sordu, Dündar bu soruyu şöyle yanıtladı: “Haberimi CHP’nin en üst düzey yöneticisine sordum. 'Şu an bir şey söyleyemem' dedi. Peki ben bunu televizyondada açıklayabilir miyim dediğimde siz bilirsiniz diye yanıt verdi.

Bakalım Uğur Dündar’ın haberi gerçekleşecek, Şafak Pavey CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olacak mı?

Bu arada adaylığı açıklanan Şafak Pavey, bugün başka bir mutluluğu daha yaşıyor. Bugün Pavey'in yaş günü.

Kendisinin doğum gününü kutluyoruz.

ŞAFAK PAVEY KİMDİR

Şafak Pavey, Türk diplomat, siyasetçi. Ayşe Önal'ın kızı. Erzurumlu. Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisansını London School of Economics'de tamamladı. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş seviyesinde Arapça, Farsça biliyor. Uluslararası işaret diliyle de konuşabiliyor.

Birleşmiş Milletler'deki Engelli İnsan Hakları Sekreterliği görevini bırakarak 15 yıl sınra Türkiye'ye geri döndü, 12 Haziran 2011 seçimlerine girip CHP İstanbul 1. bölge 5. sıradan milletvekili seçildi. Mecliste yemin töreninde bütün meclis üyeleri tarafından alkışlanan tek milletvekili. İsviçre Zürih'te, Cenevre Üniversitesi'nde sanat eğitimi aldığı dönemde tekerlekli sandalyedeki bir arkadaşını trene bindirmeye çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu sol kol ve bacağını kaybetti. Buna karşın yaşama sevincinden, gücünden hiçbir şey kaybetmedi. Bu duruşu ile Zürih Üniversite Hastanesi’nde tez konusu oldu. Bu çalışma kitap olarak yayımlandı.

Odatv.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209