Başkan Topbaş: “Topçu Kışlası’nın projeleri Taksim’de sergilenecek”

Gazetecilerin Taksim Projesi ve Gezi Parkı projeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, “Topçu Kışlası’nın projelerini Taksim’de sergileyeceğiz” dedi.

Başkan Topbaş: “Topçu Kışlası’nın projeleri Taksim’de sergilenecek”

 “İstanbul’a ve Türkiye’ye İstanbul Belediyesi olarak, hükümet olarak başta Başbakanımız olmak üzere ülkemize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Topbaş, İstanbul’a neler kattıklarının halk tarafından görüldüğünü söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Arzu ettiğimiz dünyayla yarışan bir şehir İstanbul’u oluşturmak, gıpta ile bakılan bir şehir haline getirmek ve yaşayanların mutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar ve hizmetler bunun için. İnsanımızı yüceltmek için. Çünkü devletimiz böyle yücelir.”

Taksim’de maksadını çok aşan ve bazı çevrelerin ekmeğine yağ süren olayların yaşandığına dikkat çeken Başkan Topbaş, “İstanbul’da yaşayanlar bu şehrin ne kadar gri bir şehir olduğunu, havasının ne denli kirli olduğunu, suyunun bulunmadığını, çöpten geçilemeyen İstanbul’un ne hale geldiğini beraberce gördük” diye konuştu.  Yapılan her şeyi halk için yaptıklarına dikkat çeken Başkan Topbaş, “Maalesef yarınları karartmak isteyen bazı gruplar var. Taksim’de başta Gezi Parkı’yla ortaya çıkan önce masum gözüken ama arkasından bazı çevrelerce tetiklenmeye çalışılan hatta uçları farklı noktalara giden bir süreci görmekteyiz” diye konuştu. 
Gezi Parkı’nda bulunan sanatçılar, mimar grupları, iş adamları ve oradaki halkın değişik kesimleriyle görüşmeler yaptığını hatırlatan Başkan Topbaş, görüştüğü kişilerin kendisine, “Biz başlangıçta Topçu Kışlası inşaatının başladığını ve bu yüzden ağaçların kesildiğini zannettik” bilgisini verdiklerini söyledi.
Başkan Topbaş açıklamasına şöyle devam etti: “Belediye Meclisimizin oy birliğiyle karar verdiği, halkımıza 6 ay önce ilan ettiğimiz ve başlattığımız bir çalışmanın son bölümüyle ilgili bir yanlış anlaşılmanın sosyal medya tarafından yaygınlaştırılan bir boyuta geldiğini görmekteyiz. Orada tabi ki işin farklı mecralara çekilmekte olduğunu, kent huzurunu ve barışı sarsacak, bizim bütünlüğümüzü zedeleyen amaçlarında olduğunu bilmekteyiz. Ve bizim bu kente Topçu Kışlası’yla birlikte başta kent müzesi olmak üzere katkı sağlamak, turizmde n önemli bir pay almak, kentin de önemli bir destinasyonu olması açısından attığımız bir adımı maalesef başka çevrelerce ve bir takım gruplarca farklı yönlere çekildiğini görmekten üzüntü duyduğumuz ifade etmek istiyorum.”
iPad’inden hazırlanan yeni projeyi göstererek yayalaştırma projesinin tamamlandığında Taksim’in yeşil alanının arttırılacağının altını çizen Başkan Topbaş, Gezi Parkı’na çıkan merdivenlerin de kaldırılarak tüm meydanın aynı seviyede olacağını belirtti.
İstanbul’un 14 milyonluk bir aile olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, “Biz büyük bir milletiz. 76 milyon büyük bir aileyiz İstanbul’da 14 milyonluk büyük bir aileyiz. Tek umudum güvencem ve mutluluğum halkımızın kindar olmaması. Yani kin tutan bir millet değiliz tarihte bunu hep gördük. Burada çok iyi niyetlerle kendisince çevre anlayışında buraya gelip bir tavır ortaya koymaya çalışanlar bize bazı çevreyle ilgili mesajlar verdiler. Öğrencilerimiz var, gençlerimiz var, insanlarımız var.  Ama bu kentte bizim çevre adına yaptıklarımıza ne kadar dikkat edildi ne kadar algılandı? Haliç geçmişte bir bataklığı dönüşmüş bir yerdi. Kurtarılamaz deniyordu ama şu anda İstanbul’un önemli bir kültür denizi haline geldiğini ve bunu Sayın Başbakanımızın yaptığını görüyoruz. İstanbul Belediyesi olarak yerin 30 metre altından tünel kazılarak Boğazın oksijenli suyunu Haliç’e götürdük. Çevrecilerden bana gelip de ‘Başkanım teşekkür ediyoruz çevre adına yaptığınız çalışmalar için’ demediler” diye konuştu.
Başkan Topbaş, Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmalarda 40 cm çapında olan 66 ağacı üniversitelerin denetiminde tekniğine uygun olarak taşıdıklarını hatırlatarak, “Şimdi Sadabat Parkı’ndalar. Çevreciler gelip bana bu ağaçları yaşattığımız için de teşekkür etmedi” dedi.
Topçu Kışlası olarak bahsedilen binanın oturma alanıyla ilgilide bilgi veren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Topçu Kışlası olarak bilinen bina 7 bin 500 metre kare, ortadaki eski futbol sahası olarak bilinen alanda 3 bin 500 metre kare. Toplamda 11 bin metrekare. Yani yapı alanı 7 bin 500 metre kare. Bunun bir AVM olması zaten mümkün değil. Orada cafeler bir takım ufak tefek hediyelik eşya satan yerler olabileceği kast edilmişti. Gezi Parkı’nda 563 tane ağaç bulunuyor. Topçu Kışlası yapılırken 89’unun taşınması gerekiyor. Bunlardan 12 tanesinin - üniversiteden alınan raporlar var - başka yere taşındığı zaman tutmama ihtimali var.” 
Yaşanan olaylarda esnafın ciddi zarar gördüğünü dile getiren Başkan Topbaş “Ben bir İstanbullu ve Belediye Başkanı olarak halkımıza sesleniyorum. Lütfen bunun dozu kaçtı, diğerlerinin işine yaramaya başladı. Maksat hasıl oldu. Lütfen evlerinize dönün, öğrenciler derslerinin başına geçsin çalışanlar işine dönsün. Doğru olanları yapıp anlatmak üzere Topçu Kışlası’nın projelerini Taksim’de sergilemek halkımıza göstereceğiz. Taksim’i  daha çok ağaçlandıracağız.”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209