İSLAM’DA EVRİM YOKTUR

İSLAM’DA EVRİM YOKTUR

Bazı kimseler ısrarla Allah’ın canlıları evrimle yarattığını, Kuran’da evrimin olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar. Oysa İslam’la evrimi bağdaştırmaya çalışmak çok büyük bir yanılgıdır. Eğer Allah canlıları evrim ile yaratmış olsaydı Kuran’da mutlaka bu duruma dair bir ayet olurdu. Tam aksine Kuran’da türlerin uzun sürede aşama aşama yani evrimle yaratıldığını destekleyen tek bir ayet bile yoktur. Ayrıca bilimsel tüm bulgular evrimin olmadığını açık ve net olarak ispatlamıştır.


Dolayısıyla bazı kimselerin evrimi bilimsel bir teori zannedip kendilerince Kuran’la bağdaştırmaya çalışmalarının hiçbir manası yoktur.
Allah hiçbir sebep olmadan yoktan var edendir. O, melekler, cinler ve şeytan gibi, insandan ve hayvandan çok farklı yaratılışa sahip canlılar da var etmiştir. Cinleri ve melekleri nasıl farklı şekillerde ve yoktan var ettiyse, insanı da evrime gerek olmadan, ayrı bir varlık olarak yoktan var etmiştir.
Cinler Evrimleşmemiş, Allah’ın Dilemesiyle “Ateşten” Yaratılmışlardır

Kuran’da, Allah insanın balçıktan, cinlerin ise ateşten yaratıldığını bildirir:

İnsanı, ateşte pişmiş gibi kuru bir çamurdan yarattı. Cann’ı (cinni) da ‘yalın-dumansız bir ateşten’ yarattı. (Rahman Suresi, 14-15)
İnsanlar ve cinler farklı varlıklardır. Cinler insandan önce yaratılmışlardır ancak yaratılış amaçları aynıdır; yalnızca Allah’a ibadet etmek...
Ben, cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi, 56)

Allah ayetlerde herhangi bir evrim sürecinden, tesadüflerden ya da evrimleştiren herhangi bir mekanizmadan asla bahsetmez. Çünkü cinler için evrimle yaratılış diye bir şey söz konusu değildir.

Melekler evrim ile yaratılmamıştır

Allah melekleri nasıl yarattığını ayette şu şekilde tarif eder;

Hamd, gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlı melekleri elçiler kılan Allah’ındır; O, yaratmada dilediğini arttırır. Şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir. (Fatır Suresi, 1)

Allah’ın ayetinde de bildirdiği gibi meleklerin görünümü insanlardan çok farklıdırlar.

Ayrıca Allah ayetinde “O yaratmada dilediğini artırır” ifadesiyle de farklı yaratış şekillerine dikkat çekmiştir. İşte insanların yaratılışı da aynı melekler gibi bir anda ve Allah’ın “OL” demesiyle gerçekleşmiştir.

Onu istediğimizde herhangi bir şey için sözümüz, ona yalnızca "Ol" demekten ibarettir; o da hemen oluverir. (Nahl Suresi, 40)

EVRİMİ SAVUNAN MÜSLÜMANLAR,
HZ. MUSA (AS)'IN ASASININ YILANA DÖNÜŞÜNÜ AÇIKLAYAMAZLAR

Kuran'da Hz. Musa (as)'ın elindeki asayı yere attığında, Allah'ın dilemesiyle bu asanın canlı bir yılana dönüştüğü bildirilir.
Böylece, onu attı; (bir de ne görsün) O HEMEN HIZLA KOŞAN (KOCAMAN) BİR YILAN (OLUVERMİŞ). (Taha Suresi, 20)
"Sağ elindekini atıver, ONLARIN YAPTIKLARINI YUTACAKTIR... (Taha Suresi, 69)

Hz. Musa (as) elindeki asasını yere attığı anda, Allah'ın dilemesiyle, cansız bir odun parçası, hızla hareket eden, diğer kişilerin ortaya koyduklarını yutan, yani sindirim sistemi de olan tamamen canlı bir varlığa dönüşmüştür. Böylece Allah insanlara canlılığın nasıl yoktan var edildiğinin bir örneğini göstermektedir. Cansız bir madde, sadece Allah'ın dilemesiyle, yani "Ol" emriyle can bulur.

EVRİMİ SAVUNAN MÜSLÜMANLAR HZ. İSA (AS)'IN ÜFLEDİĞİ ÇAMURUN KUŞ OLUP UÇMASINI AÇIKLAYAMAZLAR
Kuran'da Hz. İsa (as)'ın da çamurdan kuş biçiminde birşey yaptığı, sonra bunun içine üflediğinde, Allah'ın dilemesiyle, bu kuşun hayat bulup canlandığı haber verilir:

...... İznimle çamurdan kuş biçiminde (bir şeyi) oluşturuyordun da (yine) iznimle ona üfürdüğünde bir kuş oluveriyordu... (Maide suresi, 110)
Bu kuş, hiçbir sebebe bağlı olmadan, Allah'ın dilemesi ve mucizesiyle, can bulmuştur. Cansız bir maddeden can sahibi olan kuş Kuran’da hiç bir şekilde evrime yer olmadığının da açık bir delilidir. Kendilerince İslam’la evrimi bağdaştırmaya çalışanların ise Rabbimiz'in bu mucizelerini açıklayabilmeleri mümkün değildir.

CENNET VE CEHENNEMDE DE EVRİMLE YARATILIŞ YOKTUR

Allah, insanlar gibi, cennet ve cehennemdeki tüm varlıkları da yoktan yaratmıştır, evrimle yaratmamıştır. Ayetlerde bildirilen cehennem bekçileri, zebaniler ve cennetteki huriler Allah’ın hiçbir sebep olmaksızın yoktan var ettiği varlıklardır. Allah cennetteki tüm detayları; yüksek köşkleri, güzel konakları, yiyecekleri, meyveleri, sebzeleri ve sonsuz nimetleri herhangi bir evrim süreci olmadan, bir anda, yoktan yaratmıştır. Allah dilediğini, dilediği şekilde ve zamanda, örneksiz olarak yaratan, yoktan var edendir.
Dolayısıyla Kuran’da evrim kesin yoktur, aşama aşama bir yaratma kesin yok
tur, yalnızca Allah’ın ol demesi ve tüm canlıları yoktan var etmesi vardır. Bazı kişilerin ısrarla Kuran’da evrim olduğunu savunmaları ve ispatlamaya çalışmaları çok gereksiz ve hiçbir zaman sonuç alınamayacak bir çabadır.

[email protected]
https://twitter.com/DidemRahvanci
http://didem-rahvanci.com


 
YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209