İÇ DENETİM YASASI =MİLLİ GÜVENLİK KURALLARI

 Yine seçim zamanı ve yine provokasyonlar dönemi..

Rahmetli Savcımız Mehmet Selim KİRAZ’I  böyle bir dönemde hakka uğurladık ve maalesef Haziran’a kadar olayların devam edeceğine dair söylentiler şimdiden milletimizin huzurunu kaçırmış durumda. Hükümet olarak her türlü tedbirin alınmaya çalışıldığı bu dönem de yanlış kişilere verilen makamlar hala temizlenemedikçe yanlış tayinler, yanlış bilgilendirme yüzünden delik çuvalla insan kazanmaya çalışıyor siyasiler ve insanları kandırarak kendine çalışan politikacılar gündemden düşmüyor.

      Hasip Kaplan olayla ilgili hükümetin muhalefeti toplayıp bilgi vererek ‘’ortak akıl’’da toplanmalıydı dedi.Aslında ne kadar haklı.! Milli çıkarlar ve Ülke bütünlüğü için gerçekten çaba gösterselerdi mutlu olurduk inanın.Şimdiye kadar hangi olayda ortak akıla katkıda bulundu muhalefet kanadı.Çözüm sürecine mi,doğunun kalkınması için sunulan projelere mi,Türk Kürt ayrımı yoktur dediğimiz de çocukları sokağa dökmeme konusunda mı,iç güvenlik yasa tasarında mı?Hiç mi doğru  şeyler olmadı bu hükümette.! Bugün haklı olduğunuz anlaşılan cemaat konusunda siz şimdi onlarla yan yanasınız. Menfaatler bir olunca düşmanlar kanka oldu. Ortak akılda ki katkınız bu mu?

    Cenazeler  kalkana kadar  dürüst olmaktan vazgeçmedikçe,makam mevkii kendi çıkarlarına kullandıkça,kişiler kendine avukat başkasına savcı oldukça ,toplum kendini toplamaya kendinden başlamadıkça bozulmalarımız artarak devam edecek maalesef.Düğüne gider oynarım,ölüye gider ağlarım anı yaşar unuturum zihniyeti ne zaman yerleşti bu kadar içimize.ne yedik içtik,seyrettikte bu kadar değerlerimizden vazgeçtik ..Anı yaşamak geleceği inşa etmektir;önce bu cümleyi doğru anlayalım hepimiz.

               Çağlayan adliyesinde ki olay bağıra bağıra geldi makam mevki kibri yüzünden.İlk açıldığı dönemlerde gittiğimde vatandaşın çorabına kadar sıyrıldığı güvenlikte meslek kibri ile sorgususuz içeri girenleri gördüğümde  ziyaret ettiğim değerli bir hakimimize büyük bir yanlış ve  eksik olduğu ile ilgili sohbet etmiştik.En  azından XR  cihazı uygulaması olmalı dediğim de’’yok artık’’cevabı almıştım..gel zaman git zaman yaşadık yaşamak istemediğimizi..Amacım kimseyi suçlamak ya da biz demiştik değil;amacım kim olursa olsun ucuz insanların elinden suçsuz insanların ölmesini engellemek.Berkin elvan bu olay da sadece kılıf kaldı.Kurtarılması gerekenler yine olayı kullandı.

       Polis teşkilatına önemli bir görev verildi ancak onlar da bunu kullanıp kendi sevmedikleri ya da istemedikleri meslektaşlarını bir şekilde yaftalayıp hem hükümete düşman ediyorlar hem de işin de iyi olanı harcayarak kendi sözünün geçeceği liyakatsiz ama sadık adamlarını yerleştiriyorlar. Şimdi insanların bu kadar bozulduğu zaman da doğruyu bulmak için müneccim olmalısınız. Siyasetçilerin adı çıkmış oysa asıl hırs bürokrasi de yaşanıyor ve yanıltılmamızın en büyük sebebi söz de dürüst öz de sahtekâr karakterliler.

İç güvenlik yasa tasarısı aslında Milli güvenlik kurallarından başka bir şey değildir.Hükümetimize iyi bir iletişimci lazım çünkü kavramları doğru kelimelerle sunmadıkça herkes bunları yasak olarak adlandırıyor.Her söz doğruda olsa her kulağa hoş gelmiyor maalesef.Bu ses bir de Reis’e ait ise başarının kıskançlık çığlıkları oluyor bazı kulaklarda.İşin gerçeğinde kimse vergisinin molotofla yakılmasını zararın cebinden gitmesini istemiyor,herkes olayları yapanların cezasını çekmesini istiyor ancak yasa geldiğinde ‘’YASAK’’ anlıyorlar,Beyaz Türk sendromu işte.Amerika hesapta özgürlükler ülkesi, her giden öve öve bitiremez sanki sınıf atlamış komik edaları ile.Ancak anlatırken de kuralların ne kadar kesin olduğu övülür.işte şimdi hükümette bunu yaptı ama adını yanlış koydu çocuğun..İç denetim yasası değil Ülke güvenlik kuralları yasası olmalıydı.Muhalefetin istediği Amerika’yı ver onlara Reis. ..Trafik kuralları diyince herkes nasıl anlıyor ve uyuyor  bu da böyle olsun ki değeri bilinsin milli servetin,insan canının.

             Son sözüm Avukatlara tek haklı olduğunuz nokta sizler gibi hakim ve savcıların da XR cihazından geçişi zorunlu tutulmalı.Her cübbenin ve kimliğin sahtesi yapılır.Emin olun ki bu arama asıl sizlerin güvenliği için.hepiniz birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz ki kimlik olarak.Vatandaş zaten belli..Kim olursanız olun şu protokol ve ayrıcalık sevdanızdan vazgeçin..Hepimizin canı güvende olsun,yaşama hakkı Allah’a bağlı kalsın..

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209