İASKF’nin buharlaşan paralarına cevap!

Geçtiğimiz hafta yazmış bulunduğum “İASKF’nin buharlaşan paraları” başlıklı yazımın ardından aynı Kurum toplanarak bir karara varmış. Tabii bu karar alınmadan evvelinde ilk olarak Yerel Futbol internet sitesinin ceosu Efkan Bucak aranıp durum değerlendirmesi ve akabinde de şikâyet konulu toplantının ardından şahsımın telefonları çalmaya başladı.

Beni arayan Topkapıspor Kulübü Başkanı Necdet Bakır oldu. Necdet Bey, Yerel Futbol Sitesi ile bu yazı hakkında görüşme talebinde bulunduklarını ve benim de bu toplantıda konunun muhatabı olduğum için toplantıya katılmamı teklif etti, ben de kabul ettim. Zaten teklifi kabul etmemek kabalık olurdu.

Ertesi gün yapılacak olan sabah kahvaltısı için Orhan Saka Amatörler Evi’ne yol aldım. Efkan Bucak ile birlikte toplantıya katıldım.

Yapılan toplantıya Ali Düşmez, Ali Tanrıyaşükür, Hasan Cevahir ve Ahmet Karaman, ve Necdet Bakır ile birlikte ben ve Efkan Bucak vardık. İlk intiba devamı belirler gibiydi aslında. Tamamen nazik bir karşılama vardı.

Ali Düşmez toplantı boyunca yönetimindeki çatırdamaları  ve yaşanan istifalara fazla değinmedi. Aslında bunlara değinmesini beklerdim. Toplantı boyunca hep kendini anlattı Sayın Düşmez. Bana kalırsa fazla ego tatmini oldu kendisi açısından. Bir ara Ali Başkan “arkadaşlarım” diye de cümle kurdu. Hakkını yemeyeyim.

Yazımda belirttiğim konulara tek, tek açıklama getirdi kahvaltıya toplanan Yönetim Kurulu. Öncelikli konu Orhan Saka Amatörler Evi’nin tadilatıydı. Bilindiği üzere bu binanın tadilatı için ilgili bakanlık 2.000.000.000.000 (eski parayla 2 trilyon) para ayırmış. Bu ayrılan paranın 1.650.000.000.000 Trilyonu ile Amatörler Evinin tadilatı yapılmış. Geri kalan para ile de ilinde Amatörler Evi olmayan 8-10 ASKF’ye bina yapılacağını belirtti Ali Başkan.

Düşündürücü  bir matematik oyunu. Mevcutta var olan bir binanın tadilatı için trilyon harcanıyor ama kalan 450 milyarla da 8 ila 10 ile ASKF binası  yapılması düşünülüyormuş. Bu biraz bana saçma hatta mantıksız geldi. Düşünsenize benim bildiğim kadarı ile bir binanın tadilatı gerçekten çok para yer, yenisini yapsan bu kadar harcamazsın.

Aynı  toplantıda Ali Başkan harcanan net rakamı ve yapılanlarla ilgili fazla bir bilgilendirmede bulunmadı. Tamam, aslan yattığı yerden bellidir ama bizim bu aslan profesyonel galiba.

Ankara’da bulunun TFF binası için bile bu kadar harcama yapılmamıştır. Aslında konu buradan patlak veriyor. Bunca iş için bunca para harcanması ne kadar doğrudur. Beklentim bunun açıklanmasıydı  olmadı. Öğrendik ki Sayın Spor Bakanının Amatörler Evi’nde özel bir odasının olmadığıdır. Bilin ey tüm amatör kulüpler bu binada bakanın bir özel odası yoktur. Sadece özel konukların ağırlanacağı bir özel bölüm yapılmış burada ister bakan ister vali isterse de vekil ağırlanabilir konumda.

Sonra yazımda İASKF çalışanları ile ilgili maaşların ne denli uçuk olduğunu yazmıştım. Ali Başkan buna da bir açıklık getirdi ve Yeniköyspor Kulübünün eski Müdürü yeni İASKF Müdürünün maaşının 4.5 milyar değildi net olarak 2 milyar aldığını  açıkladı. O zaman ortaya bir başka çelişki çıkıyor. Ben olsam bu paraya onca amatörün kahrını da çekmem hani. Yazımda şöyle bir paragraf da vardı, “Sonra kongrenin ardından yönetimde istediği yeri alamayınca istifa naraları atan kişilerin konusu da var. Hatta bu nara atanlar yönetimdeki istifaların ardından ilk başta istedikleri göreve getirildiklerinde ilk başta ettikleri hakaretleri yemiş mi oldular şimdi?” bu yazımda da neyi kast ettiğimi kendilerine anlatınca ortalık biraz karışır gibi oldu. Ben bu yazımda, o gün kahvaltıda sohbet ettiğimiz yöneticilerden biri kast ettiğimi kendilerine söyledim.

Öğrendiğim kadarı ile yöneticimizin kongre sonrasında istediği Başkan Yardımcılığını alamayınca ilk Yönetim Kurulu toplantısında istifa naraları attığı kahvaltı basın toplantısında söyledim. Hatta daha sonraları yönetimdeki istifaların ardından ilk başta istediği başkan yardımcılığı görevini almasıyla rahatladığını da belirttim. Kendisiyse bunu söylediğimde şaşırdı. Şaşkınlığı ise bu paragraftan başka birini kast ettiğimi sanmış olmasıydı.

İASKF yanındaki benzinlik konusunda da bir iki satır yazmışlığım var. Bununla da ilgili bir açıklama getirdi başkanımız. Dedi ki benzinlik ilk yapılmaya başladığında Amatörler Evi için bir destek talepleri olmuş. Aynı benzinlik sahipleri de isteğe olumlu cevap vermişler ve böylelikle tadilattan önce yaşanan bu konu ile binanın eski halinde çatıda var olan korkulukların tadilatını yapabileceklerini belirtmiş benzinlik muhatapları. Sonrasında ise bu benzinlik Aydın Doğan Vakfı’nın çıkınca olay biraz karımış ve olay kapatılmış. Ve bu benzinlik konusu ile bir iki soru daha soracaktım ki Başkan konuyu değiştirdi.

Beni en çok mutlu eden ise dışarıda konuşulanları net bir şekilde muhataplarının yüzüne söyleyebilmemdi. Sonra Ali Tanrıyaşükür’ün yaşanan istifaların ardından olağanüstü kongre talebinde bulunup bulunmadığı sordum. Sayın Tanrıyaşükür’ün cevabı netti “Evet istedim” oldu. 
 
Süleyman Aydın

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209