Hz Mehdi (as) Hakkında Merak Edilenler


Bazı kanallarda Mehdi (as)’ın çıkış alametleri, kıyamet alametleri, deccal gibi konularda yayınlar yapılıyor. Ancak bu yayınlarda dikkati çeken konu, bu alametlerden neredeyse hiç bahsedilmemesi.

Başta Hocamız Sn. Adnan Oktar olmak üzere, ben ve arkadaşlarım da onun vesilesi ile Mehdi (as) hakkında, kanalımız A9 TV’de Peygamber Efendimiz (sav)’in sözlerini kaynak alarak çok kapsamlı anlatımlar yapıyoruz.
Şimdi seyircilerin en çok sordukları ancak neredeyse hiçbir kanaldan tam olarak cevabını alamadıkları Mehdi (as) ve kıyamet alametleri hakkında açıklayıcı bilgiler:

Kıyametle ilgili bilgiyi nerden öğrenebiliriz?

Allah’ın bize 1400 yıl önce Peygamberimiz (sav) vesilesiyle bildirdiği Kuran-ı Kerim´de, kıyametin nasıl meydana geleceği, çok sayıda ayetle tam olarak tarif edilmiştir.

Kıyametin alametleri ne demektir?

Kıyamet gerçekleşmeden önce, yani dünyanın sonunun gelmesinden önce meydana gelecek olan alametlerdir.
Bu alametler hakkında Kuran´da bilgi var mı?

Evet, Allah ayetlerinde bu alametlerin belirdiğini haber vermiştir.
“Artık onlar, kıyamet-saatinin kendilerine apansız gelmesinden başkasını mı gözlüyorlar? İşte onun işaretleri gelmiştir...” (Muhammed Suresi, 18)

Bu alametlerin neler olduğunu biz nereden öğreniyoruz?

Allah, kıyamet vakti yaklaştığında belirecek olan alametlerin neler olduğunu, tek tek, çok detaylı ve kapsamlı olarak, 1400 yıl önceden Peygamberimiz (sav) vesilesiyle bize bildirmiştir. Bu alametlerin aynen, birebir Peygamberimiz (sav)'in tarif ettiği biçimde gerçekleşmiş olmasından bu hadislerin sahih olduğunu anlıyoruz.

Gaybı (geleceği, bilinmeyeni) bir insan bilebilir mi?

Allah Cin suresi 26. ve 27. ayetlerde “O, gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz. Ancak elçileri (peygamberleri) içinde razı olduğu (seçtikleri kimseler) başka...” diyerek gaybı kullarından dilediğine bildireceğini bize Kuran´da haber vermiştir.

Bu alametlerin kıyamet alameti olduğunu nasıl anlarız?

Bu alametlerin özelliği hepsinin belli bir dönem içerisinde gerçekleşmesi gerektiğidir. Geçtiğimiz son 30 yılda Peygamber Efendimiz (sav)’in bildirdiği alametler ardı ardına gerçekleşmiştir.

Bir hadisin gerçek olup olmadığını biz nereden anlarız?
Birincisi bu hadis, Kuran ile mutabık ise, Kuran ahlakını tam olarak anlatıyor ise bu yüzde yüz olarak gerçek bir hadistir. Ki Peygamber Efendimiz (sav)’den bize ulaşan bu şekilde çok sayıda hadis vardır. İkincisi, eğer bir hadis geleceğe yönelik bir olay veya bir alametten bahsediyorsa ve bunlar da gerçekleşmişse bu da yüzde yüz sahih hadis demektir. Nitekim, Peygamberimiz (sav)´in verdiği bu müjdeler tek tek gerçekleşiyor ve bunların hepsinin sahih hadis olduğunu görüyoruz.
Kuran’da Mehdiyet anlatılıyor mu?

Kuran’da tüm toplulukların bir lideri vardır. Tüm Müslüman topluluklar bir lider ile birliktedirler (Bakara Suresi 247, Nisa Suresi 75). Müslümanların birlik olması farzdır (Ali İmran Suresi 103, Enfal Suresi 46, Enfal Suresi 73). Ve İslam'ın dünyaya hakim olacağı vaat edilmiştir (Nur Suresi 55, Tevbe Suresi 33, Saff Suresi 9). Yani ahir zamanda Müslümanlar birlik olacak ve İslam ahlakı dünyaya hakim olacaktır. Bu sırada da Müslümanların bir manevi lideri olacaktır. Bu lider Mehdi (as)’dır.
Mehdi (as) peygamber midir?

Hayır, Mehdi (as) bir peygamber değildir. Hidayete vesile olan bir elçidir. Peygamber Efendimiz (sav)’in soyundan gelecek olan bir seyyiddir. Ve ahir zamanda dinin aynı Peygamber (sav) dönemindeki gibi hurafelerden arındırılmış saf hali ile yaşanmasına vesile olacaktır.
“Kaimimiz Mehdi zuhur ettiğinde, insanları tıpkı Allah’ın elçisi (sav) gibi saf vahye çağıracak.” (Beklenen Mehdi, Allamah Muhammed Baqir al-Majlisi, Biharul Anwar İngilizce Tercümesi, Cilt 13 (Eski Baskı) / Cilt 51-52-53 (Yeni Baskı)
Mehdi (as) ne zaman çıkacak?
Hadislere ve İslam alimlerinin izahlarına göre Hicri 1400, yani Miladi 1979-1980 seneleri Mehdi (as)’ın hizmete başlayacağı yıllar olacaktır.

Mehdi (as) nereden çıkacaktır?

Hz. İbni Amr’dan (r.a.) rivayet edilmiştir: Peygamberimiz (sav) buyurdu ki: Ey Ümmet! Altı şey vardır ki; onlar olmadan kıyamet kopmaz (altıncısı) medinenin (şehrin) fethi.

Denildi ki : HANGİ MEDİNE? (HANGİ ŞEHİR?)
BUYURDU Kİ: KONSTANTİNİYYE (İstanbul).
Yine başka hadislerde Hz. Mehdi (as)’ın, içinde Peygamberimiz (sav)’in sancak-ı şerifinin de bulunduğu kutsal emanetlerin olduğu yerden çıkacağı bildirilmiştir. Peygamberimiz (sav)’in sancağı ve diğer emanetleri şu an İstanbul Topkapı Sarayı’nda özel bir bölümde muhafaza edilmektedirler.

Mehdi (as)'nin çıkış alametleri nelerdir?
Peygamber Efendimiz (sav) hadislerinden bildirilen Mehdi (as)’ın çıkış alametlerinin yüzlercesi gerçekleşmiştir. Bunlardan bazıları:
Kabe baskını - 1979
Afganistan’in işgali - 1979
İran-Irak savaşı - 1980-88
İki ramazanda güneş tutulması - 1981-82
Firat’ın suyunun kesilmesi (Keban Barajı'nın yapılması)
Kuyruklu yıldızın doğması - 1986
İki kuyruklu parlak kuyrukluyıldız - (Lulin 2009)
Çölde batan ordu - 2003 yılında Irak Savaşı sırasında
Bağdat alevlerle yok edilir - 2003
Tozlu dumanli bir fitne - 11 eylül 2001
Depremlerin Artması
Büyük Bir Ekonomik Kriz Yaşanması 2007
...
(Mehdi (as)’ın tüm çıkış alametleri için bakınız: http://hazretimehdi.com/signs/signs_index.html)

Mehdi (as)’ı nasıl tanıyacağız?
Peygamber Efendimiz (sav) Mehdi (as)’ın fiziksel özelliklerini çok detaylı olarak bildirmiştir. (Mehdi (as)’ın tüm fiziksel alametleri için bakınız: http://www.mehdininfizikiyapisi.beyazsiteler.com)

Hz İsa (as) yeniden yeryüzüne gelecek midir?
Evet Kuran’da Hz İsa (as)’ın ölmediği, Allah Katına alındığı, yeniden yeryüzüne döneceği ve kıyamet için bir alamet olduğu 7 ayrı ayetle anlatılmıştır. (Nisa Suresi, 157-158-159, Al-i İmran Suresi 55, Al-i İmran Suresi 46, Zuhruf Suresi 61, Maide Suresi 110)
Hz İsa (as) yeni bir peygamber olarak mı gelecek?

Hayır. Hz İsa (as), Kuran’a tabi olacak ve tüm Hıristiyan aleminin İslam’a dönmesine ve Mehdi (as) ile birlikte İslam’ın dünyaya hakim olmasına vesile olacaktır.

Bir insanın "ben Mehdiyim" demesi yeterli midir?

Hayır. Bir insan kendisinin Mehdi (as) olduğunu iddia ederse dinden çıkmış olur. Peygamberimizin Mehdi (as)’ın ahkamda masum olduğunu ve cennetlik olduğunu bildirmiştir, dolayısıyla Kuran’a göre hiçbir Müslüman kendisinin kesin olarak Mehdi (as) olduğunu söyleyemez. Ayrıca Mehdilik iddia değil ispat makamıdır. Yani bir kişi ahir zamanda Hz. İsa (as) ile birlikte İslam ahlakını dünyaya hakim kılıyorsa biz bu kişi için Allahualem Mehdi (as)’dir diyebiliriz

Mehdiyeti anlatmak neden gereklidir?

Mehdiyetin anlatılması, Peygamber Efendimiz (sav)’in bir emridir. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur:
Hz. Mehdi (as) ile müjdelenin... ONDAN YER VE GÖK EHLİ RAZIDIR... (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 13)
Ahir zamanda Müslümanlar böyle zor şartlar altında yaşarken onların Mehdi (as) ile müjdelenmesi, tüm dünyanın barış, kardeşlik, huzur, bereket çağı olan Altın Çağ’a ulaşacağının müjdesinin verilmesi anlamına gelir.

[email protected]

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209