HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA GÜÇLÜ BİR KADIN VARDIR

      İçinde başarma arzusu taşımayan, tembel, basiretsiz bir adama; bir kadın ne kadar destek olursa olsun, eğer o adam kendini, bulunduğu konum kadar hissediyorsa, o kadının yapabileceği hiç bir şey yoktur.

     Ama zeki bir kadın ile  güçlü ve farkındalığı gelişmiş bir adamın bir araya geldiğini bir düşünün! Zeki kadın, eşinin içindeki potansiyel ve manevi gücü fark eder, onu o yolda yüreklendirir. Düşse, tökezlese bile elinden tutup, kaldırır.El olur, ayak olur, can olur, yar olur, eşine. Üstüne basıp, geçmez. Hor görmez. Kalkan olur, dal olur.

  Bu manada en hakikatli örnek, Sayın Emine Erdoğan’dır.Daha gençlik yıllarında kadının toplum içindeki önemini, tüm insanlığa anlatmaya çalışan Emine Erdoğan, “İdealist Kadınlar Birliği” ne katılmış ve burada yaptığı bir konferans çalışmasında, Değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la tanışmış ve evlenmiştir. O günden bugüne kadar geçen zaman zarfında eşini asla yalnız bırakmayan Emine Erdoğan, tüm olumsuz koşullarda ona destek olmuş, inancını perçinlemiş, yüreğini yüreğine katarak, yıkılmaz bir duvar oluşturmuştur.

Evlilik akdinin  hakkını veren Erdoğan çifti, ülkenin kalkınması ve “Yeni Türkiye”  yolunda beraber yürümeye devam etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkenin ekonomik kalkınmasında hamleler yaparken, Sayın Emine Erdoğan’da  ülkemize değer katacak sosyal projelerle, kadınların ve kız çocuklarının okutulması ve mali yönden iyileştirilmesi konusunda çalışmalara imza atmıştır.

Tüm bu çalışmaları yaparken Sayın Emine Erdoğan, bir kadının eşine karşı olan görevlerini unutmamış, kıldığı namazda erkeğinin arkasında cemaat, miting meydanlarında elinden tutup, manevi güç olmuştur.

Bir çocuğu severken yüzlerindeki samimiyetin bile aynı olduğu, böyle bir birlikteliği Allah’ın bizlere de nasip etmesinden başka bir dua geçmiyor insanın içinden…

 

twetter@reyhanaydiin

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209