HAYIRLI OLSUN

 Sivil Haber Gazetesi 3. Sayısı ile bizlerle buluştu. Gözlemim ihtiyaca cevap verilmesi adına olumlu bir gelişme, yerel haberin önemi Sivil Haber ile pekişecek. 

Fatih İstanbul’un dolayısıyla Türkiye’nin dikkatle ve iştah kabartacak özelliği ile takip edilen çok özel bir yer. Günlük hayatı 3 milyon insanın uğrak yeri, gece nüfusu ise 1 milyona yakın. İstanbul denince akla gelen ilk turistik bölge. Turistik ve tarihi özellikleriyle biliniyor.

Spor ve sporcularımız adına şanslı bir kara parçası. Bu özelliğinin yerel yönetimler ve yöneticiler tarafından değerlendirilme fırsatının noksan işlendiğinin kanısındayım. Fatih’in amatör spor kulübü sayısı  52, amatör birliği var, 9 yönetim kurulu üyesi, birlik yöneticisi gibi çok sayıda aktif çalışan kulüp yöneticileri var ve İASKF’da 4 yönetici ile temsil ediliyor. Belediye Meclis Üyesi ve siyasi parti yöneticilerimiz de var.

Fatih’in spor tesislerine de bakalım; Belediyemizin yaptığı Mimar Sinan Stadı. Statta 12 amatör kulüp odası ücretsiz olarak hizmette. Haftanın 4 günü ücretsiz idman hizmeti, Cumartesi ve Pazar günleri ise Halktaş tarafından ücretli olarak kiralanarak hizmet veriyor.

Cundi Suni Çim Halı Sahası. Küçük bir saha yine ücretsiz idman ve Halktaş tarafından kiralama hizmeti var.

Balat Suni Çim Sahası. İBB Spor Kulübü’ne tahsis edilen saha Fatih kulüplerine sınırlı saatlerde veriliyor.

Yukarıdaki sahaların kendilerine verilen imkanın dağıtımını Kulüpler Birliği yapıyor.

Namık Sevik Stadı (Belgradkapı). Zemin yenileme çalışması bitirilmek üzere Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün amatör takımlara ücretli mukabili oda ve idman tahsisi yapılıyor.

Vefa Stadı (Karagümrük). Zemin ve tesisler yenilendi. Zeminin suni çim olması amatör maçlarının burada oynanacağı müjdesi ile kulüplerimizin memnuniyeti arttı. Burası da GSİM uhtasında yine ücretli  kullandırılacak.

Spor A.Ş’nin faith tesisleri; Buz Pateni Salonu’ndan ücretli faydalanılabiliyor. İhtiyaca ne kadar cevap verdiği tartışılabilir.

Neslişah Kapalı Spor Salonları (Vatan Cad). Yüzme, basketbol, voleybol, güreş, uzakdoğu sporları yapabilme imkanı var fakat bölge amatör takımları ile temas yok. Spor A.Ş yöneticileri ücret istiyor ya da kullanılabilecek saatlerde organize olma şansı yok.

Belediyemizin okullara yaptığı kapalı spor salonları da okuldaki öğrenciler tarafından sadece beden eğitimi saatlerinde kullanılabiliyor. Salonlar spor okullarına kiraya verildiği için amatör spor kulüplerinin isteği geri çeviriliyor.

Bu tespitlerin çoğaltılması, uygun önerilerin yapılması, çözüm adına yapılacak çalışmalara destek verilmesi yukarıda bahsettiğim fırsatları değerlendirme adına noksan kalındığı kanısındayım. Amatör birlik yöneticilerimizin ve İASKF Yönetim kurulu üyelerimizin bu konuda çaba gösterdiğini biliyor, bir üst kurumlardan daha da anlayışlı olacaklarını umuyorum.

Eylül ayı için başlayacak branşlarda liglere katılan tüm takımlarımıza ve sporcularımıza hayırlı bir 2013/2014 sezonu diliyorum, başarılar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
SUAT ÖZCAN
SUAT ÖZCAN - 11 yıl Önce

SAYI SÜLEYMAN AYDIN
YAZDIKLARINIZA BİR ÖNERİ GETİRMEK İSTERİM BU İŞLERİ DAHA ÇOK YAYABİLMEK İÇİN VE GEREKLİ TEMASLARI KURABİLMEK İÇİN DAHA AKTİF HOŞGÖRÜ DAHA HEYACAN SORUNLARI BÖLÜŞECEK VE KULÜPLERLE PAYLAŞACAK YÖNETİCİLERİMİZİN AYAGA KALKMASI GEREKİYOR EN BÜYÜK GÜÇ ÖRGÜTLÜ GÜÇTÜR.

banner309

banner225

banner209