Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Offenbach kentinde Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı
Almanya'da bir restoranın tuvaletinde tacize uğradığı belirtilen iki kızı kurtarmaya çalışırken uğradığı saldırıda ölen Tuğçe Albayrak bugün toprağa verildi. Waechtersbach'taki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cenaze törenini Alman medyası da büyük ilgi gösterdi. Bazı Alman kanalları canlı yayınlarla Tuğçe'nin son yolculuğunu yayınladı.

Albayrak, 15 Kasım'da saldırıya uğramış, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine geçen Cuma, 23'üncü doğum gününde, bağlı olduğu yaşam ünitesi kapatılmıştı. Tuğçe Albayrak'ın ölümünün açıklandığı gün, hastane önünde toplanan 4 bin kişi doğum günü pastası kesmişti.

Albayrak'a liyakat nişanı verilmesi için internette başlatılan kampanya için ise 167 bin imza toplandı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier tarafından gündeme getirilen öneriyi değerlendireceğini açıklamıştı. Zanlı gözaltında Görgü tanıklarına göre Albayrak lokantanın tuvaletinde iki genç kızı taciz eden bir gruba müdahale etti. Ancak saldırganlardan birinin daha sonra Albayrak'ı kovalayarak başına vurduğu belirtiliyor. Otopsi sonucu da Albayrak'ın, başına aldığı darbe nedeniyle öldüğüne işaret ediyor. Albayrak'ın ölümüyle bağlantılı olarak Sanel M. adlı 18 yaşındaki bir kişi gözaltında tutuluyor. Zanlının Sırbistan'ın Sancak bölgesinden bir Müslüman olduğu belirtiliyor. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209