Ramazan oruç ve Kur’an ayıdır

Yarın on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in ilk günü. Tüm Müslümanlar bu kutsal ayın feyziyle bereketlenmeyi arzu ederken, Ramazan’ın ruhuna aykırı faaliyetlerle toplumun manevi temellerine bilerek ya da bilmeyerek dinamit atılıyor.

Ramazan oruç ve Kur’an ayıdır
 “RAMAZAN BAYRAMI”NI “ŞEKER BAYRAMI” YAPAmayınca, “KUR’AN AYINI” EĞLENCE AYINA DÖNÜŞTÜRME çabasına giriştiler

Ramazan oruç ve Kur’an ayıdır

Yarın on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in ilk günü. Tüm Müslümanlar bu kutsal ayın feyziyle bereketlenmeyi arzu ederken, Ramazan’ın ruhuna aykırı faaliyetlerle toplumun manevi temellerine bilerek ya da bilmeyerek dinamit atılıyor. Özellikle belediyelerin ‘nostaljik’ heveslerle Ramazan ayını bir eğlence ayına dönüştürmesi bu mübarek ayın manevi kültürünü dolaylı da olsa yozlaştırmış oluyor.

‘Muhafazakâr’ eğlence...

Özellikle büyükşehirlerimizin dört bir yanında yüzlerce organizasyonla, kâh konser, kâh tiyatro, kâh festival düzenlenerek Ramazan ayı içerisinde insanlar tefekküre, ibadete ve her anlamda nefs terbiyesine yönelmesi gerekirken bir nevi sözde ‘muhafazakâr’ eğlence çılgınlığına yöneltiliyor. Bu kadınlı erkekli karışık mekânlarda eğlencelerde tefekkürden uzaklaşmak bir yana, yer yer İslâm’ın temel rükûnlarından uzaklaşıldığı bile oluyor.

Çadır mı, eğlence mekanı mı?

MİLLİ Görüş belediyeciliğinin fakir fukara ve yolda kalmış insanları düşünürek hayata geçirdiği iftar çadırları da zamanla eğlence mekanlarına dönüştü. Ramazan çadırlarında iftarlardan sonra düzenlenen eğlence adı altındaki programlar bu mübarek ayın ruhuna aykırı düşüyor.

Şatafata dönmesin!

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Ramazan’ın coşkusunun asla bir eğlence, şatafat ve gösteriye dönüşmemesi gerektiği yönünde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Mehmet Görmez, otellerde israfın baş gösterdiği iftar sofraları hakkında şöyle konuştu: “Müminlerin bu ayda yaşayacakları coşku ibadetin coşkusudur. İbadetle neşelenen gönüller müminler arasındaki muhabbeti de pekiştirmelidir. Yoksa Ramazan’ın coşkusu son zamanlarda ortaya konulduğu şekliyle bir eğlence, şatafat ve gösteriye dönüşmemelidir. İftar sofraları israf sofralarına dönüşmemeli. Ramazan ayında icra edilen oruç ibadeti iftarla nihayetlenmektedir.”

İşte “Ramazan eğlenceleri”nden bir kesit!

Bu resim, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Sarıyer İstinye eski tersane alanında çekildi. Belediyenin gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ve pop müzik şarkıcılarının sahne aldığı programda, kol kola halaylar çekildi, horonlar tepildi... Pogramın sonunda ise belediye yetkilileri, şarkcılara teşekkür edip çiçek hediye etti. Benzeri görüntüler bari bu yıl yaşanmasın...

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209