KANSERE DİKKAT PEDALA KUVVET! 1. KAZIM KOYUNCU KARADENİZ BİSİKLET TURU

Sivil Haber Gazetesi ve www.sivilhaber.com ile www.pedallıyorum.com öncülüğünde Kansere Dikkat Pedallara Kuvvet diyoruz.

 KANSERE DİKKAT PEDALA KUVVET!

1. KAZIM KOYUNCU KARADENİZ BİSİKLET TURU

Sivil Haber Gazetesi ve www.sivilhaber.com ile www.pedallıyorum.com öncülüğünde Kansere Dikkat Pedallara Kuvvet diyoruz.

Ülkemizde yaşanan kanser vakalarının birçoğu Çernobil olayındna sonra artış gösterdi.

Çernobil reaktör olayı bir kaz değil; bir deneydi. Bir deney sırasında meydana gelen 20. yüzyılın ilk büyük nükleer faciasıydı. Ukrayna'nın Kiev iline bağlı Çernobil kentindeki Nükleer Güç Reaktörünün 4. ünitesinde 26 Nisan 1986 günü erken saatlerde meydana gelen nükleer deney sonrasında atmosfere büyük miktarda fisyon ürünleri salındığı 30 Nisan 1986 günü tüm dünya tarafından öğrenildiğinde artık çok geç olmuştu.

Ülkemiz ve bölgemiz büyük tehdit altına girmiş, zamanla Karadeniz bölgesinde ve çevre ülkelerde Kanser vakaları hızla artış göstermeye başladı. Son yıllarda insanlarımızı Kansere kurban vermeye başladık.

İşte tüm bu durumlara ve diğer kanser yapıcı unsurlara dikkat çekmek ve halkımız şuurlandırmak maksadıyla İstanbul’dan Artvin’e pedal basıyoruz.


Bisikletin sorumluluk sahibi tutkunlarından Cengiz YARGIÇ ve Gönül TEKEŞ, “KANSERE DİKKAT” sloganıyla Kazım KOYUNCU anısına Karadeniz Turu’na çıkıyorlar. 2005 yılında 33 yaşında hayata gözlerini yuman Karadeniz’in sevilen rock sanatçısı için İstanbul’dan Artvin’e pedal basacaklar.

Kanser hastalarına moral vermek ve insanları gerekli ön tahliller için hastaneye gitmelerini sağlamak için düzenlenen bisiklet turu 24 gün sürecek.

30 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek tur, İstanbul, İzmit, Karasu, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop Alacam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Tirebolu, Vakfıkebir., Trabzon, Sürmene, Rize, Pazar, Hopa Artvin etaplarından oluşuyor. Bisikletçiler yaklaşık 1500 Km. Pedal çevirecekler.

7 Haziran 1971 yılında Artvin’in Hopa İlçesi’nin Yeşilköy’ünde dünyaya gelen ve ismini altın harflerle müzik dünyamıza yazan Kazım KOYUNCU bilindiği gibi yaşamını kanser nedeniyle kaybetmişti. Müziğe mandolin çalarak başlayıp, 1992 yılında profesyonel müzik yaşamına atılan ölümsüz sanatçı ölmeden önce de kanser hastalığı için çeşitli çabalarda bulunmuştu.

“Pedallıyorum” adlı bisiklet Tv. Programı yapımcısı Cengiz YARGIÇ ve ülkemizin önde gelen kadın bisikletçilerden Gönül TEKEŞ’e KOYUNCU’nun kardeşi Niyazi KOYUNCU büyük destek veriyor.

Bisikletçiler turlarına İstanbul Bayrampaşa’da verecekleri görkemli bir çıkışla başlayacaklar. Her il ve ilçenin sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar düzenleyerek insanların kanser konusunda daha dikkatli olmaları konusunda dikkat çekecekler. Ayrıca bu tur geleneksel hale getirilip her yıl düzenlenmesi de planlanıyor.











SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209