İkaz Alarm Eğitim ve Tatbikatı Yapıldı

Güngören Belediyesi sivil savunma eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

İkaz Alarm Eğitim ve Tatbikatı Yapıldı
 Güngören Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği işbirliği ile Güngören’de bulunan Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ikaz alarm uyarı sistemi tatbikatı gerçekleştirildi.

Güngören Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği işbirliği ile Güngören’de ikaz alarm eğitimi ve tatbikatı yapıldı. Başlatılan proje kapsamında, Güngören’de eğitim gören öğrencilere olası bir ikaz alarm durumda neler yapması gerektiğinin eğitimi verildi. Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3 gün süren eğitimler kapsamında Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği eğitimcileri öğrencilere, ikaz ve alarm nedir, ikaz ve alarm sesleri, sırasında ve sonrasında yapılacaklar başta olmak üzere kimyasal saldırılar ve diğer biyolojik saldırılar gibi 10 ayrı alanda ders verdi. Verilen dersler sonucunda öğrencilerle birlikte gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi.

Güngören Belediyesi, 27 Şubat Sivil Savunma Haftası nedeniyle, İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ikaz alarm eğitim ve tatbikatına başladı. Bunun yanı sıra ilçedeki tüm okullarda 11. Sınıf öğrencilerine yönelik Yangın Önleme, Söndürme Eğitimi ve Tatbikatı 2 ay boyunca devam edecek. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209