YOLSUZLUK VE RÜŞVET DOSYALARI ÇÖPE Mi?

Emniyet’teki yolsuzluk ve terör dosyalarının buhar olduğu iddia edildi.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET DOSYALARI ÇÖPE Mi?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra emniyette yaşanan tasfiyenin, kritik birimlerde yürütülen birçok dosyanın kapatılmasına sebep olduğu ileri sürüldü. Dosyalarla ilgili yapılan teknik ve fiziki takipler, mahkeme kararlarıyla yapılan dinlemelerin çöpe atıldığı iddia edildi.

Zaman gazetesinin duyurduğu habere göre özellikle Terörle Mücadele, Mali ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinde Türkiye genelinde onlarca dosyanın, söz konusu operasyonlardan sonra verilen talimatlarla kapatıldığı belirtildi. İzmir’de de PKK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması ile ilgili dosya, tayin furyasıyla çöpe atıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün kritik birimlerinde görev yapan polis memurları, yaşanan tasfiye sürecinde, farklı illerde yürütülen birçok terör ve yolsuzluk soruşturması dosyasının kapatıldığını iddia etti. Polis memurları, “Uzun süredir yürütülen, mahkeme kararıyla dinlemeleri yapılan, delilleri toplanan PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma dosyası kapatıldı. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere birçok ilde de çok sayıda soruşturma dosyası kapatıldı, buhar oldu. Bunun yanı sıra terör örgütlerine yönelik İstanbul, Ankara ve diğer illerde yürütülen operasyonlar da durduruldu.” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ve İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde uzun süre görev yapan bir yetkili, yaşanan sürecin güvenlik zafiyetine yol açtığını dile getirdi. Kapatılan soruşturma dosyaları ile terör örgütlerine yönelik yapılması gereken kritik operasyonların önlendiğini aktaran polis müdürü, “Bu tam anlamıyla terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürdü. Gözaltına alınıp tutuklanacak durumda olanlar, soruşturmaların kapatılması sonucunda kaçtı. Bir kısmı kırsala çıktı, şehirde kalanlar da istedikleri gibi at koşturmaya başladı. Terör şubelerinin ve soruşturmaların içi boşaltıldı. Bu ciddi bir tehlike.” şeklinde konuştu.

Zaman

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209