Yolsuzluk operasyonunda 7 tutuklama

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonda önemli gelişme: 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yolsuzluk operasyonunda 7 tutuklama
 Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilenlerden 2′si savcılık tarafından serbest bırakılırken 8 kişi ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemede bir kişinin tahliyesine karar verilirken 7 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek” suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesini gerekçe gösteren mahkeme, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey’in tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişinin ise mahkemeye sevk edildiği ve burada sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Serbest bırakılan şüphelilerin Kamuran S. ve Servet E. olduğu öğrenildi. Söz konusu şüphelilerin sorgusunu Savcı Celal Kara‘nın yaptığı öğrenildi. Salıverilen şüphelilerin avukatı Dağıstan Sincar, Emniyet’te sorguları süren şüphelilerin yarın Adliye’ye sevkedilmelerini beklediğini kaydetti.

SERBEST BIRAKILAN EMRULLAH TURANLI: TAMAMEN İFTİRA
Serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere konuşan Emrullah Turanlı, “İstinat etmeye çalışılan suçların tamamı asılsız, cahilce hazırlanmış, mantıksız hiçbir şeyden habersiz, tamamen iftira olan bir hadisedir. Amaçları var, amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçların, delillerini dosyaya koyduk. İlgililer uygun görerek serbest bırakıldık. Ancak, zalimlerin zumlu sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan yapmaya çalışan ve yaptıran er ya da geç bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

Kendisine yönelik suçlamaya ilişkin bilgileri verirken gözyaşlarına boğulan Turanlı, “Bana istinat edilen suç, iki işimle ilgili, kendim ve elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin ruhsat almak için takip ettiğimiz işlere ‘onu tanır mısın?’ ‘bunu tanır mısın?’ ‘şunla neden konuştun’, bununla neden konuştun’ gibi sorular yöneltildi” diyerek sözlerini tamamladı.  Turanlı’nın yanı sıra serbest bırakılan Oğuzhan Usta ile Okay Dikmen de daha sonra hastaneden ayrıldı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209