Yeşil Yol'da yüzlerce ağaç kesildiği ortaya çıktı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Avusor ve Huser yaylaları arasında Yeşil Yol projesi kapsamındaki yapılan bağlantı yolunda yüzlerce ağacın kesildiği ortaya çıktı.

Yeşil Yol'da yüzlerce ağaç kesildiği ortaya çıktı
 Rize Valisi Ersin Yazıcı, projede ağaç kesilmediğini ima ederek, “Eğer bir tane ağaca zarar verilmişse, doğaya zarar verilmişse, doğa tahrip edilmişse lütfen göstersinler” demişti.
Orman Genel Müdürlüğü, Yeşil Yol projesi kapsamında Avusor ve Huser yaylaları arasındaki bağlantı yolunda 16 dönüm alanda ağaç kesimi için izin verdi. Bu karar üzerine harekete geçen Fırtına İnsiyatifi grubu ve yöre sakinleri, Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’nun öncülüğünde Rize İdare Mahkemesi'ne 'yürütmeyi durdurma' ve 'iptal' istemiyle dava açtı. Dava başvurusunda şu ifadelere yer verildi: “Rize İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin ormanlık alanda yol yapımına ilişkin olması, yürütülmesi ve ileride hukuka aykırı bulunup yürütmesinin durdurulması veya iptali yönünde karar verilmesi halinde, eski haline getirilmesi yönünden telafisi güç zararlara neden olabileceğini göz önüne alarak, yeni bir karar verilinceye kadar ağaç kesimi işleminin yürütmesini durdurdu.”

VALİ, 'AĞAÇ KESİLMEDİ' DEMİŞTİ

Avusor-Husor bağlantı yolunda geçen hafta bölgede yüzlerce ağacın kesildiği ortaya çıktı. Orman Genel Müdürlüğü’nün izni ile kesilen ağaçların halen yol kenarlarında bekletildiği görüldü. Avusor Yaylası'nda Yeşil Yol çalışması ile büyük tahribat oluştuğu gözlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Yeşil Yol projesi kapsamında ağaç kesilmediğini açıklamıştı. Vali Yazıcı, “Biz, yeşile zarar verecek asla bir şey yapmıyoruz. Kalkınma Bakanlığı'nın yürüttüğü Yeşil Yol projesi tamamen doğayla barışık. Eğer bir tane ağaca zarar verilmişse, doğaya zarar verilmişse, doğa tahrip edilmişse lütfen göstersinler. Böyle bir tahribat söz konusu ise devlet gereğini yapar, ama halkımız, özellikle yaylaları kullanan insanlarımız bu yolları istiyor.” ifadelerini kullanmıştı.

(Cihan)

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 05:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209