Veli Küçük: JİTEM diye bir şey yok

"Ergenekon" davasında konuşan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "JİTEM diye bir şey yok. Bu ordu, bu jandarma hepimizin, gayri resmiymiş gibi göstermeyelim" dedi.

Veli Küçük: JİTEM diye bir şey yok

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'ndeki duruşmada dinlenilmesine devam edilen tanık Hüseyin Oğuz, Cem Ersever'in öldürülmeden önce mahkemeye gidip her şeyi anlatmaya karar verdiğini söyledi.

Oğuz, “Onun oraya gideceğini ancak en yakınları, dostları, sırdaşları bilebilir. JİTEM'dekiler illegal hareket ettikleri için birbirlerini kontrol ederler. Kimse itirafta bulunmasın diye faili meçhul cinayetlerde cesetlerin üstüne, 'Ajan provokatörün sonu budur' gibi yazılar yazıyorlardı” diye konuştu.

“JİTEM'in ideolojisinin ülkücü kökenli olduğunu” savunan Oğuz, “Mesela Ersever, Adıyaman 'da çalışırken, oradaki ülkü ocaklarını kurmuştur. JİTEM'in kurucusu Hulusi Sayın, jandarmanın sol-sağ olarak ayrıldığı dönemde ülkücü kesimi temsil ediyordu” ifadesini kullandı.

Duruşmada tanık Oğuz, mahkeme başkanı, hakim, savcı ve kimi sanıkların sorularını da yanıtladı.

Oğuz'un anlatımlarına karşı söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük ise “Ben jandarma istihbarat grup komutanlığı görevini yaptım. Bütün jandarma istihbarat birimleri Edirne'den Hakkari'ye bana bağlıydı. JİTEM diye bir şey yok. O sayılan kişiler zaten benim adıma jandarma istihbaratta çalışan kişilerdi, JİTEM değildi. Bu ordu, bu jandarma hepimizin, gayri resmiymiş gibi göstermeyelim” diye konuştu. (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209