Türk Ceza Hukuku’nun mimarlarından Prof. Dr. Özgenç: Asayiş sorununa İç Güvenlik Paketi çözüm olmaz

.

Türk Ceza Hukuku’nun mimarlarından Prof. Dr. Özgenç: Asayiş sorununa İç Güvenlik Paketi çözüm olmaz
 Türk Ceza Hukuku reformunun mimarlarından YÖK üyesi hukuk profesörü İzzet Özgenç, Başkanlık Sistemi ve iç güvenlik paketi ile ilgili görüşlerini şahsi Twitter hesabı üzerinden açıkladı.

Bugünkü yeni anayasa isteğinin aktüel siyasal bir sorundan kaynaklanmadığını vurgulayan Prof. Özgenç, "Terör örgütüne ve siyasetteki uzantılarına devlet adına bulunulan açık veya “gizli” vaadler, ancak bir anayasa değişikliği ile yerine getirilebilir." tespitinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde hukuk danışmanlığını da yapan Prof. İzzet Özgenç, başkanlık sistemi tartışmalarının arka planını yazdı. Yeni bir anayasa ya da mevcut anayasada değişiklik yapılmak istenmesinin "aktüel siyasal bir sorundan" kaynaklanmadığının altını çizen Özgenç, "Terör örgütü ve siyasetteki uzantılarına verilen vaatlerin yerine getirilebilmesi" için buna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İÇ GÜVENLİK PAKETİNİN BİR FONKSİYONU OLMAZ

Siyasetin bir asayiş sorunu ile karşı karşıya olduğunu ve bir anayasa değişikliği ile çıkış yolu aradığını dile getiren İzzet Özgenç, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek İç güvenlik paketi hakkındaki düşüncelerini de belirtti. Prof. Özgenç, İç güvenlik kanun tasarısının terör örgütünün başkaldırı tehditlerini etkisiz kılmak amacıyla hazırlandığını, ancak ortaya çıkan asayiş sorununa karşı bir çözüm olamayacağını söyledi.

İşte Prof. Dr. İzzet Özgenç’in paylaşımları

1- “BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARINA DAİR GÖRÜŞLERİM

2-CUMHURBAŞKANININ SEÇİMİNE İLİŞKİN OLARAK ANAYASA'DA 2007 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİK, ...

3-... CUMHURBAŞKANININ YÜRÜTMEDEKİ KONUMU İLE İLGİLİ YENİ BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ZORUNLU HALE GETİRMİŞTİR.

4-ANCAK BU ZORUNLULUK, HENÜZ AKTÜEL SİYASAL BİR SORUN OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAMIŞTIR.

5-BU GÜN “BAŞKANLIK SİSTEMİ” ÜZERİNDEN YAPILAN TARTIŞMA, BİR YENİ ANAYASA İSTEĞİNİN İFADESİDİR.

6-YENİ BİR ANAYASA VEYA MEVCUT ANAYASA'DA DEĞİŞİKLİK, ÖZELLİKLE “ÇÖZÜM SÜRECİ”NDE BULUNULAN VAADLER BAĞLAMINDA BİR ZORUNLULUK ARZ ETMEKTEDİR.

7-TERÖR ÖRGÜTÜNE VE SİYASETTEKİ UZANTILARINA DEVLET ADINA BULUNULAN AÇIK VEYA “GİZLİ” VAADLER, ...

8-... ANCAK BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE YERİNE GETİRİLEBİLİR.

9-TERÖR ÖRGÜTÜNÜN VE SİYASETTEKİ UZANTILARININ “BAŞKALDIRI” TEHDİTLERİ KARŞISINDA ASAYİŞ SORUNU YAŞAYACAK OLAN SİYASET, ...

10-... BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE, VAKİ VAADLERİN KISMEN DE OLSA YERİNE GETİRİLMESİ KONUSUNDA BİR ÇIKIŞ YOLU ARAYIŞI İÇİNDEDİR.

11-ÖNEMLE BELİRTELİM Kİ, TBMM GENEL KURULUNUN GÜNDEMİNDE OLAN ...

12- ... MALUM “İÇ GÜVENLİK” (!?) KANUN TASARISI, BU “BAŞKALDIRI” TEHDİDİNİ ETKİSİZ KILMADA HERHANGİ BİR FONKSİYONU HAİZ OLMAYACAKTIR.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209