Türk basınının bir acı kaybı daha!

Bugün gazetesi yazarı Toktamış Ateş tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti..

Türk basınının bir acı kaybı daha!

 Akademisyen Prof. Dr. Toktamış Ateş (69) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.Alınan bilgiye göre, Toktamış Ateş, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi'nde organ yetmezliği nedeniyle 02.00'de hayatını kaybetti.

ÖLÜM NEDENİ; ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toktamış Ateş'in çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklandı. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Elif Caymaz, hocanın dün gece gelişen ağır bir nöbet ve sonrasında gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri'nde hayatını kaybeden Ateş'in doktorlarından Caymaz, yaptığı açıklamada "Hocamızı dün gece kaybettik. Ağır bir nöbet ve sonrasında gelişen sistemik damar hastalığı vardı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu ve sonrasında hocamızı kaybettik." dedi.

Dr. Caymaz, Ateş'in uzun süredir bu hastalık nedeniyle tedavi altında olduğunu belirterek Ateş'in hastaneye gelişinde diyabetik ayak yine dolaşımla ilgili bir problem nedeniyle hastaneye geldiğini belirtti. Caymaz, Ateş'in hastanede kaldığı süre içinde cerrahi operasyon geçirdiğini ve ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğunu ifade etti.

Toktamış Ateş'in öz geçmişi

İstanbul'da 1944'te dünyaya gelen Toktamış Ateş, Avusturya Ortaokulu ve Vefa Lisesi'ni bitirdi. Ateş, 1967'de İÜ İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra Siyasal Bilimler Kürsüsü'nde asistan olarak kaldı. Ateş, 1969'da ''Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı'' başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de ''Demokrasi Teorisi'' başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu.

Akademisyen ve gazeteci Toktamış Ateş, İÜ'nün yanı sıra değişik kurumlarda ders verdi, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu.

İÜ'nün İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesi olan Ateş, 30'un üzerinde kitap yayımladı.

Cumhuriyet gazetesinde 10 yılı aşkın süre görev yapan Ateş, son olarak Bugün gazetesinden yazıyordu.



ATEŞ İÇİN CENAZE PROGRAMI

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Toktamış Ateş'in cenazesi, 21 Ocak Pazartesi günü toprağa verilecek.

Prof. Dr. Ateş için ilk tören, 21 Ocak Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda saat 10.00'da yapılacak. Buradaki törenin ardından Ateş'in cenazesi, Fatih Camisi'ne getirilecek.

Ateş'in cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209