Tanıkken şüpheli yapılan TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Palaz: Heyecanla duruşma gününü bekliyorum

Tanıkken şüpheli yapılan TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Palaz: Heyecanla duruşma gününü bekliyorum

Tanıkken şüpheli yapılan TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Palaz: Heyecanla duruşma gününü bekliyorum
Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, "Mahkemede hakim beye ne biliyorsam anlatacağım. Yalanlar da bir gün söner” dedi.

İddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, konuyla ilgili BUGÜN'e konuştu.

BİLGEM eski Başkanı da olan Palaz, dinleme cihazlarının ne zaman hazırlandığına yani kullanıma hazır olduğuna dair raporun değiştirilmesi için baskı yapan ismi savcıya ve emniyete verdiğini açıkladı. Heyecanla mahkeme gününü beklediğini söyleyen Palaz, “Benim gizli saklı bir şeyim yok. Çağırsınlar mahkemeye, hakim beye de ne biliyorsam anlatacağım. Yalanlar da bir gün biter ve söner” dedi.

‘BÖCEKLERİN NEREDEN GELDİĞİNİ BİLMİYORDUK’

Ocak 2012’de Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) kendilerine bir dinleme cihazı gönderildiğini söyleyen Palaz, fiziksel ve kimyasal incelemelerin ardından böceklerin elektronik teknolojisi ve hazır hale geldiği tarihle ilgili analizler yaptıklarını belirtti. 2012 yılı Ocak ve Mart aylarında da raporu MİT’e gönderdikleri bilgisini veren Palaz, “Böcekler bize geldiğinde nereden geldiğini, nerede bulunduğunu ve sebebini bilmiyorduk. Zaten MİT'in görevi istihbarat toplamak ve istihbarata karşı koymak olduğunu göre bu tip böcek cihazları kullanması veya bulması kadar normal bir durum yoktur. Nereden, nasıl, niçin diye sormanın bir anlamı olmadığı için elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. MİT’le zaten çok yakın çalışıyorduk, işbirliğini artırmak için de sık sık görüşmeler oluyordu. Bizim imkan ve kabiliyetlerimizi biliyorlardı, böyle bir talep gelmesi gayet normaldi. MİT’e çeşitli olaylarda destek oluyorduk."

‘HAZIRLADIĞIMIZ RAPOR BİRİLERİNİN İŞİNE GELMEDİ’

"Devletimizin önemli bir kurumunun sorununa çözüm üretmek için dört elle sarıldık" ifadesini kullanan Palaz şöyle devam etti:

"Bilimsel yöntemleri deneylerle destekleyerek analitik sonuçlar üretilmiştir. TÜBİTAK bu şekilde yapmasaydı şimdi hâlâ dedikodularla karar verilmeye çalışılacaktı. Ama birilerinin işine gelmedi diye uğradığımız muamele takdire şayan. Nerede bulunduğunu bilmediğimiz böceğin silikonu için niye uydurma rapor yazalım?”

Gizli saklı hiçbir şeyinin olmadığını vurgulayan Palaz, "Çağırsınlar mahkemeye, hakim beye ne biliyorsam anlatacağım. Kanun dışı bir şey yapmadım. Devletime, milletime, bayrağıma yanlış yapmadım. Her şey ortaya çıkacaktır. Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var" diye konuştu.

“Başbakan’ın odasından çıkarılan böcek için 2.5 yıl beklenir mi?”

Hazırladıkları raporun Başbakanlık'tan çıkan böceklerle ilgili olduğunu daha sonra öğrendiğine işaret eden Hasan Palaz, “Böceği kim koyduysa ortaya çıkarılsın. Biz devlete karşı kim yanlış yaptıysa kaleminin kırılmasından, cezasını çekmesinden yanayız. Bazıları gibi 'Bu bizim soyguncumuz' deyip sahip çıkmayız" dedi.

BİRİLERİNİN ÜZERİNE YIKMAK İÇİN 2,5 YIL BEKLEDİLER

"2011 yılı sonunda bulunan böceği birilerinin üzerine yıkmak için 2,5 yıl beklediler" diyen Palaz şöyle konuştu: "Bir ülkenin başbakanının odasından çıkarılan böcek için bu kadar süre beklenir mi? İleri demokrasi de bir olayın savcılığa intikal ettirilmesi 2.5 yıl sürer mi? Bütün detayları hakime anlatacağım. Heyecanla duruşma gününü bekliyorum. Ak mı kara mı her şey ortaya çıkacaktır diye ümit ediyorum. Suçluyken asılacağımıza suçsuzken asılalım. Vicdanımız rahat, çiğ yemedik karnımız ağrısın. Ömer Muhtar gibi yargılanmaktan gurur duyarım.”



BUGÜN GAZETESİ

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209