Süleyman Şah İçin Cenaze Namazı Kılınacak mı? Kılındı mı?

Süleyman Şah İçin Cenaze Namazı Kılınacak mı?

Süleyman Şah İçin Cenaze Namazı Kılınacak mı? Kılındı mı?
Süleyman Şah İçin Cenaze Namazı Kılınacak mı? 
Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyondan sonra Özel Kuvvetler bölgeyi terketmeden önce karakol ve türbeyi patlayıcı ile imha etti. Süleyman Şah Türbesi, yerinden alınarak sınıra daha yakın olan Suriye'nin Eşme köyüne nakledildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN İMHA AÇIKLAMASI

Daha önceden yapılan hazırlıklar doğrultusunda türbede nakli kubur yani naaşların yerinin değiştirilmesi için dini bir tören de yapıldığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, değerli eşyalar da dahil değerli hiçbir unsun geride bırakılmadığını açıkladı. Bu işlemlerin ardından karakol ve türbenin imha edildiğini kaydeden Davutoğlu, bu işlemlerin 04.45'te sona erdiğini anlattı. TSK'nın son unsurlarının 06.03'te Türkiye sınırlarına tamamen girdiğini sadece Eşme bölgesindeki yeni türbeyi korumak için bazı unsurların Suriye sınırlarında kaldığını da vurguladı.

Birol Aydın;

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Türkiye’nin, Suriye sınırları içerisindeki kendisine ait toprak parçasını koruyamadığını söyledi. Türkiye’ye ait toprak parçasının terk edilmesinin büyük bir kahramanlık örneği olarak sunulduğuna işaret eden Aydın, “bu bir Şah Fırat operasyonu değil, hükümet tarafından Türkiye’ye çekilmiş Şah Mat operasyonudur” dedi.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209