'Sınırsız' bir tehlike

Gaziantep'teki saldırı, Suriye'den mülteci akınıyla gelen güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. AKP'li Tayyar: Gaziantep cephaneliğe döndü duyumu var.

'Sınırsız' bir tehlike

Gaziantep ’teki bombalı saldırının ardından AKP , CHP ve MHP milletvekillerinin anlatımları, Suriye’den Türkiye ’ye yönelik mülteci akımından kaynaklanan güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. AKP ’li Şamil Tayyar , “ Gaziantep ’te birçok evin cephanelik haline getirildiği şeklinde çok ciddi duyumlar vardı” diyerek yöneticileri beceriksizlikle suçladı.

AKP ’li Tayyar, patlamanın ardından dile getirdiği “ PKK ile El Muhaberat’ın işbirliği gibi görünüyor” açıklamasını Radikal ’e değerlendirdi. Tayyar, daha önceden elde edilmiş çok ciddi istihbarat bilgileri olduğunu belirterek, “Bu ortaklık silah yardımı, istihbarat paylaşımı, lojistik destek, ev olarak sağlanabilir. Gaziantep ’in ilçelerinde de eylemler yaptılar. Kamplarda vatandaşları isyana teşvik ettiler. Sanırım bir kısmı kamplarda kalıyor, giriş çıkış yapıyorlar. Gaziantep ’in merkezinde birçok evin cephanelik haline getirildiği yolunda çok ciddi duyumlar vardı. Bu konuda çok ciddi bir istihbarat akışı da oldu ama gördüğüm kadarıyla bir yönetim beceriksizliği var” dedi.

İran ve Irak sınırındaki terörle mücadele konseptinin, Suriye sınırında hayata geçirilmediğini dile getiren Tayyar şöyle devam etti:
“Suriye’de isyanla birlikte sınırdan çok ciddi geçişler oldu. Kontrolde zorlanıldı. Bir de yönetim beceriksizliği buna eklenince terörle mücadelede zaaf oluştu. 70 bin insan geldi, bunları nasıl tarayacağız? Bir de normal pasaportuyla gelip gidenler var. Gaziantep ve Hatay’da kiralar arttı. Her yerde Suriyeliler var. Sizin kontrol etmediğiniz, mağdur olduğunu düşündüğünüz kesimler Gaziantep ve Hatay’da ev kiralayarak konaklamaya başladı.”

3 bin aile ev kiraladı
CHP ’li Mehmet Şeker de son aylarda Gaziantep ’in içinde Suriye plakalı çok fazla aracın gezdiğini belirterek, “Çok ciddi güvenlik zafiyetimiz var. Gaziantep ’te Suriye’den gelen 3 bin aile ev kiraladı. Bunlar kimdir, necidir, El Muhaberat’ın ajanı mı, kimse bilmiyor. Sınır kapımız yol geçen hanı gibi. Komşuya gidiyor gibi geliyorlar” dedi.

MHP ’li Semih Yalçın da güvenlik zafiyetine dikkat çekti:
“Aylardır terör örgütünün Gaziantep ve çevresine militan kaydırdığı, ilimizde eyleme hazınlandığı devletin güvenlik güçleri tarafından bilinmektedir. Bu eylem istihbarat ve güvenlik zafiyetine işaret etmektedir. Diğer taraftan Suriye’den kaçan binlerce sığınmacı arasında terörist sızmalar olduğu ve gizlice ilimize yerleştikleri de bilinmektedir.”



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209