Serbest bırakılan Önder Aytaç ilk kez konuştu

Dün gözaltına alınan Önder Aytaç, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Önder Aytaç ilk kez konuştu
 Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Önder Aytaç, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri üzerine, güvenlik toplantısının dinlenmesinden haberi olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan Aytaç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

Aytaç, ifade işlemlerinin ardından saat 06.00 sıralarında serbest bırakıldı.

AYTAÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Suriye toplantısının ses kaydının sızdırılmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Önder Aytaç serbest bırakıldı. Aytaç, konuya ilişkin Samanyolu Haber'e konuştu

Dün akşam ifadesine başvurulmasını değerlendiren Önder Aytaç , kendisi gibi düşünen insanların seçim sürecinde susturulmak istendiğine dikkat çekti. Aytaç yurtdışına kaçacak eleştirilerine de “Hiç bir yere gitmiyorum bu ülke bizim” diye cevap verdi.

Emniyette geçirdiği süreci anlatan Aytaç, çağrıldığı zaman emniyete kendisinin gittiğini hatta avukatına dahi haber vermediğini ifade etti. Samanyolu Haber TV'de Abdullah Abdulkadiroğlu ile yaptığı programda Süleyman Şah Türbesine yönelik muhtemel provokasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyen Aytaç, emniyette kendisine “ajanlık mı yaptınız, ses kaydında bahsi geçen konuları bire bir nasıl biliyorsunuz” şeklinde sorular yöneltiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önce bu konuya ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlatan Aytaç, bu tür iddiaların sosyal medyada da tartışıldığına dikkat çekti.

GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR

“Bir akademisyen olarak programda değerlendirmelerimi yaptım” diyen Aytaç, gözaltı kararının hukuki bağlamda hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi. “Seçim sürecinde benim gibi düşünen isanlara gözdağı vermek istiyorlar” diyen Aytaç, yurt dışına kaçacağı iddialarını da “Bu ülke bizim hiçbir yere gitmiyorum” diyerek yalanladı.

Emniyette sorulan sorulara verdiği cevaplar üzerine, 'iddialarla ilgili elle tutulur hiçbir şey olmadığının ortaya çıktığını' belirten Aytaç, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen destek mesajları için de teşekkür etti.

(DHA)

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209