Şarapcıya Osmanlı tepkisi

II. Abdülhamit'in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Bursa'da bir şarap firmasının Osmanlı padişahlarının isim ve resimlerini şişelerde kullanmasına tepki gösterdi.

Şarapcıya Osmanlı tepkisi

 II. Abdülhamit'in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Bursa'da bir şarap firmasının Osmanlı padişahlarının isim ve resimlerini şişelerde kullanmasına tepki gösterdi. Dedelerinin karalanmaya çalışıldığını söyleyen Osmanoğlu, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını dile getirerek,"80 senedir tarihimiz yanlış anlatılıyor, bu yetmiyor, dizilerde de yanlış anlatılıyor. Şimdide bir içki firması dedelerimizi karalamaya çalışıyor." dedi.

Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği'nin daveti üzerine Bursa'ya gelen Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Osman Gazi Türbesi'nin yanında bir kafede konuşan Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarının şarap şişelerinde kullanılmasını kınadı.

Şehzade Osmanoğlu, şöyle konuştu: "Bizim ecdadımız 700 seneye yakın dünyaya hükmettiler ve abdestsiz yere dahi basmadılar. Hakikaten bizi üzen olaylardan birisi de bu oldu. Bu içki firmasının yaptığını bir terbiyesizlik olarak addediyoruz. Böyle bir şeyin üzerine bizim dedelerimizi resminin konulması ve onların yanlış bir şekilde anılması bizi derinden üzmüştür. Biz bu olaya karşı çıkıyoruz. Böyle bir hadsizlik nasıl yapılabilir. O yüzden hükümetimize buradan söylemek istiyorum. 36 padişaha da koruma kanunun gelmesi gerektiğini düşünüyorum."

Konuyu mahkemeye taşıyabileceklerini belirten Osmanoğlu, şöyle devam etti: "Elimizden geleni yapacağız. Burada sadece bizim dedelerimiz değil, sizlerin de dedesi. Yani 80 senedir tarihimiz yanlış anlatılıyor, bu yetmiyor, dizilerle yanlış anlatılıyor. Şimdide kalktılar bir içki firması ile dedelerimizi karalamaya çalışıyorlar. O yüzden ne gerekiyorsa yapacağız, gerekirse dava açacağız."

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ise şarabın Trilye'de bir firma tarafından üretilip satıldığını ve geçtiğimiz günlerde Trilye'de basın açıklaması yaparak konuyu gündeme getirdiklerini hatırlattı. Ünsal, firma yetkililerinin, bununla reklam yaptıklarını ifade ettiklerini söyledi. 

AA

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209