'Örgüt belli!'

Şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul’un cenaze törene katılan Vali Mutlu konuştu...

'Örgüt belli!'
ŞEHİT polis memuru Zekeriya Yurdakul’un cenaze törene katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, polis memurlarına yönelik saldırıya "Örgüt belli yakaladığımızda açıklayacağız" dedi.

Gaziosmanpaşa’da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul(30) için Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde resmi tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu basın mensuplarının soruları yanıtladı. Vali Mutlu, "Dün de ifade ettik bugün de aynı şeyi ifade ediyoruz. Zekeriya Yurdakul’un ne silahı yerde kalır ne de kanı yerde kalır. Şanlı bayrak her zaman gökte aynı bugün olduğu gibi dalganlamaya devam eder. Buna uzanacak her el, devletin hukuk ve kanun gücü karşısında acizdir, çaresizdir. Bunların hesabı sorulur. Hiçbir şeyi hesapsız bırakmayız. Bunu terör örgütleri de çok iyi biliyorlar. Bu eylemi gerçekleştirenleri de biliyoruz. Bunları mutlaka Türk adaletine emniyet güçlerimiz yoğun çalışarak teslim edecekler" dedi.

"SALDIRIYI YAPANLARI BİLİYORUZ İSİMLERİNİ BİLİYORUZ"

"Yeni bir eylem türü mü söz konusu?" şeklindeki soruya Vali Mutlu, şu yanıtı verdi:

"Netice itibariyle emniyet görevlilerimize yönelik peş peşe yapılmış olan saldırılar var. Bunları takip ediyoruz. Mahiyetlerini biliyoruz. Tedbirlerimizi elbetteki büyük bir şehirde işte yemek masasında yemeğini yerken böyle bir saldırıya maruz kalıyor. Terör saldırısı açık olarak. Yapanları biliyoruz, isimlerini biliyoruz. Dolayısıyla bununla ilgili araştırmalarımızı arkadaşlar yakın süre içinde inşallah neticelendirirler. Takibimizde yenilerine fırsat vermeden inşallah bunları faillerini buluruz. Şehidimizi ebediyette uğurladık. Bizim görevimiz şimdi başlıyor. Şehidimizin kanı aktığı andan itibaren bunların faillerini yakalanması için yoğun çalışıyoruz."

Vali Mutlu, örgüt belli mi şeklindeki soru üzerine, "Örgüt belli. Yakaladığımızda açıklayacağız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209