Öğrenciler rektörlüğü işgal etti

Sınavlarda başarısız olmalarının ardından hazırlık eğitimlerinin bir yıl uzatılmasını protesto eden Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri rektör binasını işgal etti

Öğrenciler rektörlüğü işgal etti

ESKİŞEHİR - Anadolu Üniversitesi İngilizce hazırlık öğrencileri sistem değişikliği nedeniyle sınavlarda başarısız olduklarını öne sürerek rektörlük binasına girdi. Yaklaşık bir haftadır çeşitli eylemler yapan 500 öğrenci, üniversitenin Yunusemre Yerleşkesi'ne yürüdü. Rektörlük binası önüne gelen öğrenciler, burada bir süre slogan attıktan sonra binaya girdi. Bina içinde pankart asarak çeşitli slogan atan öğrenciler, taleplerine karşılık verilinceye kadar binadan ayrılmayacaklarını bildirdi.  Daha sonra 4 öğrenci temsilcisi, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cavcar ve Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak ile görüştü.

REKTÖRDEN 'SÖZ'

Görüşmenin ardından öğrencilere açıklama yapan Prof. Dr. Kozak, öğrencilerin taleplerini dinlediklerini belirterek, ''Sorunlarınızı Senato'da görüşeceğiz ve öğrenci lehine ne gerekiyorsa yapacağız. Eyleminiz, mücadeleniz amacına ulaşmış, mesajınız alınmıştır'' dedi.

Bunun üzerine öğrencilerin, derslerden geçme sözü verilmedikçe binadan ayılmayacaklarını ifade etmesi üzerine Prof. Dr. Kozak, ''Tamam söz'' dedi. Birbirlerine sarılarak sevinen eylemci öğrenciler, daha sonra binadan olaysız ayrıldı. (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209