‘Paralel devlet’ ve ‘yargı imamı’ iddiaları safsata

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, 'paralel devlet' ve 'yargı imamı' iddiaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Paralel devlet’ ve ‘yargı imamı’ iddiaları safsata
 “Yargıda bulunduğum 41 yıl içerisinde yargı imamı diye biriyle karşılaşmadım ve düşümde bile görmedim. Bana göre bir safsatadan ibarettir.” diyen Selçuk, 'paralel devlet' iddiaları hakkında da şu ifadeyi kullandı: “Bu iddia ispatlanmalıdır. Bunu yapmadığınız sürece sürekli bunu sözlerle çoğaltmaya ve insanları kandırmaya çalışırsanız o sizin bileceğiniz iş. Ben bir yargıcım, somut ve kesin kanıtlara göre karar veririm."

    CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılan Sami Selçuk'un açıklamaları özetle şöyle:

BU İŞİ YARGI ÇÖZER: 17 Aralık sonrasında bazı delillerin gerçek ya da sahte olduğuna karar verilmeli. Bu işi ille de yargı çözmelidir. Eğer bir arama kararı verilmeden kanıtlar toplanmışsa bu kanıtlar hukuka aykırıdır. Ama sadece ceza hükmünü kurarken bu böyledir. Öteki konularda değil. Bu siyasette, ahlakta ve özel bazı alanlarda sonuç doğurur.

O BAKAN YERİNDE OTURAMAZ: Ortada bir açmaz var. Buna benzer olayların yaşandığı hiçbir ülkede hiçbir bakan yerinde oturamaz. Çünkü yerinde oturursa bu olaylar yargının önüne geldiği zaman bakan ve yakınları hakkında verilmiş olan bir beraat kararı gölgelidir. Onun için sağlıklı bir yargılama yapılması için o kişi görevinden ayrılmak durumundadır.

ALDIĞINIZ OY SİZİ BERAAT ETTİRMEZ: Hukuk karşısında paralel devlet diye bir şey yoktur. Bu işi çözmenin tekeli yargınındır. Halkın değildir. Halkın oyu sayılır ama yargıdaki oy tartılır. İkisi farklıdır. Çünkü yargıdaki oy bir duruşma sonunda değerlendirilerek yapılır. Bunun çözüm yeri yargıya aittir. Başkası bu konuda konuşamaz. Yani aldığınız oylarla siz beraat edemezsiniz, mahkûm da olmazsınız.

41 YILDIR YARGIDAYIM 'YARGI İMAMI' GÖRMEDİM: Paralel yapı bir söylemdir. Yargıda bulunduğum 41 yıl içerisinde yargı imamı diye biriyle karşılaşmadım ve düşümde bile görmedim. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kamuoyunu yanıltmanın bir âlemi yok. Bunlar bir iddiadan ibarettir. Bana göre, açık söyleyeyim, bir safsatadan ibarettir. Bu iddia konusunda bugüne kadar hiçbir kanıt delil ortaya konulmamıştır.

PARALEL DEVLET VARSA İSPATLAYIN: Paralel devlet olduğu ve onun mensubu bazı yargıçların, savcıların iktidarın üzerine yürüdüğü söyleniyor. Eğer böyle birisi varsa bu bir kişiyse, 5 kişiyse, 500 kişiyse, 5 bin kişiyse tek tek gösterirsiniz, onlar hakkında gereği yapılır. Bunu yapmadığınız sürece sürekli bunu sözlerle çoğaltmaya ve insanları kandırmaya çalışırsanız, o sizin bileceğiniz iş. Ben bir yargıcım, somut ve kesin kanıtlara göre karar veririm. Eğer önüme gelen bin kişiden 999'unun suçu işlediğine dair elimde somut kanıtlar yok ise yüzde yüz o kanaate varmamışsam 999'unu suçu işlemiş olsalar bile tam anlamıyla kanıtlanmadığı için ben beraat kararı veririm.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209