Özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşumuz sürecek

Anayasa Mahkemesi, hükumete yakın medyada, mahkeme ve çalışanlarıyla ilgili ortaya atılan iddialara sert cevap verdi.

Özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşumuz sürecek
 Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurum oldukları belirtilen açıklamada, “Mahkememiz özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkemizde hukuka ve yargıya güveni sağlamaya kararlı biçimde devam edecek.” denildi.

    Açıklamada, daha önce mahkemede görev almış ancak mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk sebebiyle yüksek mahkemedeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali, kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi olmadığı belirtildi. Asılsız itham ve iddiaların mahkemeyi ve mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğuna işaret edilerek, “Çeşitli medya organlarının söz konusu raportörün asılsız iddialarını kullanarak mahkemeyi ve mensuplarını siyasi bir kavganın tarafı haline getirme çabalarının farkında olduğumuz bilinmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

    Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal duruşunun etkilenmeye çalışıldığı vurgulanan açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı: “Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin, grubun, cemaatin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini ya da yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur. Bu kurumsal duruşumuzu etkilemeye asla izin verilmeyecektir. Son zamanlarda mahkemeden çıkan kararların niteliğine bakılacak olursa, bazı medya organlarının yakıştırmaya çalıştığı iddialarla örtüşmediği, vicdan sahibi herkesin ortak düşüncesidir. Mahkememizin özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkemizde hukuka ve yargıya olan güveni sağlamaya kararlı biçimde devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

    Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emir Kaya, Anayasa Mahkemesi çalışanlarıyla ilgili iddialarda bulunmuştu. Bu iddialar sonrasında mahkemedeki görevine son verilmişti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kendisine kurum çalışanlarıyla ilgili fişleme listesinin geldiğini açıklamıştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209