Öz görevden uzaklaştırılmasını değerlendirdi

HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, adliye çıkışında, 'Bu karar bence kurulda alınmadı. Başka bir yerde alındı. Kurul da uygulamaya koydu' dedi.

Öz görevden uzaklaştırılmasını değerlendirdi
 Bolu Adliyesi’nde göevli savcı Zekeriya Öz, odasındaki eşyaları topladıktan sonra saat 17.15’te adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öz, “Konuyla alakalı bana herhangi bir tebligat gelmedi. Bir açıklama da gelmedi. Bugüne kadar savunmam dahi alınmadı. Bana bildirilmeyen ve gönderilmeyen kararın medyaya alelacele servis edilmesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) hangi etik değerlere göre hareket ettiğini açıkça göstermektedir.

Karar hukukilikten uzak siyasi bir karardır. Bununla ilgili ayrıntılı açıklamayı yapacağım. İtirazlarımı yapacağım. Malum bir savcı Konya’da bir kişiyi gözaltına aldırmadığı için Zonguldak’a sürülüyor. Bunu süren de aynı kuruldur. Bu tür kararlar veren kurul aslında yargı bağımsızlığına büyük bir darbe vurmuştur. Kararın şahsımla alakası yoktur. Verilen karar yargı bağımsızlığına karşı yapılmıştır. Karara karşı itirazımı yapacağım” dedi.

Kararın HSYK 2 . dairesi tarafından alınmadığını ifade eden Öz sözlerine şöyle devam etti:

“Dosyayı bile bilmiyorum. Benimle alakalı ne suçlama var bakacağız. Bizimle alakalı suçlamaları televizyonlarda medya mensupları sansasyon yapıyorlar. Bu karar bence kurulda alınmadı. Başka bir yerde alındı. Kurul da uygulamaya koydu.”

Zekeriya Öz kendisine ait 14 FJ 697 plakalı arabasına binmeden önce görevli aracın üzerindeki karları temizledi. Öz, kartopunu havaya attı ve “Yeni yılın mutluluk getirmesi için kartopunu da havaya atalım” dedi. Öz, daha sonra adliyeden ayrıldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209