ÖZ-GIDA İŞ: Ülker'deki çalışma huzurunu bozdurmayacağız

Öz-Gıda İş Sendikası İstanbul 1'nolu Şube Başkanı Sadi Yılmaz, "Ülker fabrikamız çalışanları hakları ve hukukları içinde, huzurlu bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

ÖZ-GIDA İŞ: Ülker'deki çalışma huzurunu bozdurmayacağız
 Bundan sonra artık kimsenin buradaki iş huzurunun bozmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

YILMAZ: İŞTEN ÇIKARMALAR SENDİKAL NEDENLERLE DEĞİL

Öz-Gıda İş Sendikası İstanbul 1'nolu Şube Başkanı Sadi Yılmaz, yaptığı açıklamada , Ülker'de işten çıkarılanların sendikal nedenlerle değil, iş arkadaşlarına ve işverene karşı ahlaki olmayan davranış ve tutumlarından dolayı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Aylardır süren siyasi ve sendikal şova karşı bugüne kadar gerçekte öyle olmasa da demokratik anlayış içinde bakmaya çalıştık. Gerçekte sendika değiştirme nedeniyle işten atılmaların yoğun yaşandığı ülkemizde sadece bu nedenle işten atılmalara biz de karşıyız. Ancak buradaki şovun ne nedenleri ne de sonuçları böyle bir gerekçeye dayanmıyor. Bu fabrikada çok uzun yıllardır sendikal örgütlenme bulunuyor. Bu nedenle fabrikamızda toplu iş sözleşmesi ve bu sözleşme ile çalışanlara tanınan pek çok ekonomik ve sosyal haklar bulunmaktadır. Fabrika kapısında yapılan bu siyasi ve sendikal şova alet olan Ülker işçilerinin, sendikal nedenlerle bir haksızlığa uğraması sonucunda böylesi bir eylem yapması kadar doğal bir tepki olamazdı. Biz de böyle bir haksızlık karşısında susmaz ve destek verirdik. Ancak durum gösterilmeye çalışıldığı gibi değil. Durum tamamen başka kişisel hesaplara dayanıyor. Öncelikle bu arkadaşlar sendikal nedenlerle değil, iş arkadaşlarına ve işverene karşı ahlaki olmayan davranış ve tutumlarından dolayı işten atılmıştır ve bu gayri ahlaki davranış ve tutumlarına ise bir başka sendikayı alet etmişlerdir.

BU SENDİKA, İŞİ SENDİKAL ŞOVA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR

Bu sendika ise farklı ideolojik ve siyasi nedenlerle bu durumdan vazife çıkarmaya çalışmış ve işi kamuoyuna, medyaya karşı sendikal şova dönüştürmüştür. Örneğin işten çıkarılan bu arkadaşlar  SGK'dan ‘ağır işlerde çalıştırılamaz' raporu aldıklarında işveren tarafından kendilerine  durumlarınına uygun iş verilmesine azami gayret gösterilmişse de kendileri bundan imtina ederek ‘bizim tazminatlarımızı verin, gidelim' demişlerdir. İşverenin 'bu nedenle tazminat ödemesi kanunen söz konusu olamaz' demesi üzerine bu kişiler işlerini savsaklamış ve sözüm ona, işvereni tazminat ödemeye zorlamak için başka bir sendikaya üye olma yolunu seçerek sendika seçme hakkını amacı dışında gayri ahlaki bir şekilde kullanmışlardır.

Fabrikamız çalışanları hakları ve hukukları içinde, huzurlu bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bundan sonra artık kimsenin buradaki iş huzurunun bozmasına izin vermeyeceğiz."

BAZI İŞÇİLER: İŞ KİŞİSELLİĞE DÖKÜLDÜ

Ülker fabrikası işçilerinden Emrah Şahin, "İçerideki işçiler sendikalarından memnun. İşi kişiselliğe döktüler" dedi. Ülker fabrikasında 15 yıldır çalıştığını söyleyen Veysel Altuncu da " Ülker'den de memnunuz, sendikamızdan da memnunuz. Herhangi bir sorunumuz yok. Ülker işçisi olarak işçilerin huzurunun bozulmasına izin vermeyiz" şeklinde konuştu. Bir başka işci Erhan Oduncu ise, "Biz burada huzurluyuz. Sendikayla ya da işverenle bir problemimiz yok. Biz burada bir aileyiz. Aile içerisinde problemler olsa bile biz kendi aramızda çözeriz" dedi.

Zaman

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209