ÖNDER'in programında pankart krizi: Erbakan pankartı indirildi AKP bayrağı açıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen kutlu doğum programına pankart krizi damgasını vurdu.

ÖNDER'in programında pankart krizi: Erbakan pankartı indirildi AKP bayrağı açıldı
 Bir grup öğrenci tarafından açılan 'Sana söz! Yine baharlar gelecek hocam' yazılı Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın fotoğrafının bulunduğu pankart apar topal toplatıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönettiği TÜRGEV ile birlikte dört sponsorun yer aldığı etkinlikte Erbakan'ın portresinin kaldırılması tam bir krize döndü. Salondaki görevliler ve bir grup öğrenci pankartı katlayarak dışarı çıkarttı. Pankartı açan öğrenciler ile pankarta tepki gösteren öğrenciler arasında arbede yaşandı. Ardından bir grup öğrenci Erbakan pankartına karşılık Ak Parti bayrağı açtı. Program Lübnanlı sanatçı Maher Zain'in verdiği konserin ardından sona erdi. 

Her yıl ÖNDER tarafından düzenlenen ‘İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı', dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜRGEV genel Başkanı Arzu Akalın ve 6 dilde söylediği ilahileri ile ünlenen Maher Zain katılımıyla İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında ÖNDER'le birlikte İlim Yayma Cemiyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, TÜRGEV (Türkiye Gençlik Vakfı) yer aldı. Programda imam hatiplerin 'medar-ı iftiharı' olarak sunulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gönderdiği mesaj okundu. Okunan mesajın içeriğinde dürüstlük ve  adaletli olmak temennileri yer aldı. 

Mesajın okunmasının ardından bir grup öğrenci 54.Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Hareketi Lideri merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın fotoğrafının bulunduğu pankart açtı. 'Sana söz! Yine baharlar gelecek hocam' yazılı pankart salon görevlileri ve bir gurp öğrencinin müdahalesiyle apar topar katlanarak salon dışına atıldı. Bu sırada öğrenciler arasında arbede yaşandığı görüldü. Erbakan pankartını açan öğrencilerin dışarı atılmasının ardından başka bir grup öğrenci Ak Parti bayrağı açması ve kimsenin onlara müdahele etmemesi dikkat çekti. Ardından sahneye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşma yapmak üzere çıktı. 

Bu seneki teması Peygamber Efendimiz (sav) 'e güvenilir anlamındaki ‘El Emin' ismi olan programda konuşan Kurtulmuş, "İmam Hatiplilerden şimdi, hakim,savcı doktor milletvekili bakan başbakan cumhurbaşkanı oldu. Bundan sonra da nice cumhurbaşkanları bakanlar öğretim üyeleri çıkacak. " dedi.  28 şubat dahil olmaz üzere İhtilal dönemlerinde imam Hatiplerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Kurtulmuş, "O mücadeleyi verenleri takdirle anıyorum.  28 şubatta 60 bin e kadar düşen imamhatipli sayısı şuan da 1 milyona yakın İmam Hatipli genç var." dedi. 

İstanbul'un pek çok ilçesinden okulun katıldığı program için hazırlanan afişlerde imam hatipliler için 'çileli yolun mücahit yolcusu','Davasını dert edinen mana eri', 'Fatihlerin torunu yeni fetihlerin umudu' ve 'Ümmetin umudu, Asım'ın nesli' şeklindeki ifadeler dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Başakşehir Emin Saraç Ortaokulu'nda kız öğrenciler Arapça ilahi seslendirirken, Osmaniye İmam Hatip Lisesi'nden bir öğrenci Cemil Cüneyd'in 'Kime Emanet' şiirini okudu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209