Müslüman liderler İstanbulda buluştu

22nci Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi Wow İstanbul Hotel'de başladı.

Müslüman liderler İstanbulda buluştu
 

İlki Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği’nin 22. Kongresi başladı. ESAM tarafından organize edilen ve ‘Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen’ konseptiyle Wow İstanbul Hotel'de  düzenlenen  toplantıya yurt dışından önemli konuklar iştirak etti.

 
Dünyanın dört bir yanından İslam liderlerinin iştirak ettiği  kongrede Arap Baharı başta olmak üzere Suriye meselesi ve diğer sorunlar masaya yatırılıyor.
 
 
Programda söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı  Prof.Dr.Mustafa Kamalak'ın konuşmalarından önemli başlıklar şu şekilde:
 
-Emanete sahip olmayan, o emaneti gelecek nesillere teslim etmeyenin Müslümanlığından bahsedilemez!" 
-İhanetle gaflet arasınada sadece niyet farkı vardır. Sonuç ise değişmemektedir" 
-Büyük israil'in kurulabilmesi için İslam aleminin yok edilmesi, ya da etkisiz hale getirilmesi gerekmetedir."
-İslam'ın yok edilmesi ya da etkisiz hale getirebilmesi için, Ilımlı İslam Projesi ve Meshepçilik siyonizm tarafından tezgahlanmıştır" 
-ABD'nin Müslüman milletlere sattığı silahları, Müslümanlar kimlere karşı kullanıyor?"
-Bugün Türkiye'mizin dörtbir yanı NATO ve ABD üstleri ve silahları ile doludur. Peki biz bunları kime karşı kullanacağız?" 
-Küresel Emperyalizmin emrindeki bu silahlar, Müslüman ülkelere kurulmuşsa biz kendimizi bununla Emperyalizmden mi koruyacağız?" 
-Yanan can, akan kan Müslüman'ın... Kasaları dolan emperyalistlerdir. Bu oyunu bozmamız lazım"
-Dünya'nın tüm zenginlikleri İslam Coğrafyasındadır. Fakat, en fakir, en dağınıkta bizleriz."
-Sanki Kuran-ı Kerim bizlere hitap etmiyor. Ey Müslümanlar, birbirinize sımsıkı sarılın demiyor! Tek yol İslam birliğidir
-"Mazlumlar ayağa kalmadan, zalimler diz çökmez"
-"Ülkelerimizin arasında uzak uzak mesafeler bulunsada, gönüllerimiz arasında hiçbir mesafe yoktur"
*"Emanete sahip olmayan, o emaneti gelecek nesillere teslim etmeyenin Müslümanlığından bahsedilemez!" 
*"İhanetle gaflet arasınada sadece niyet farkı vardır. Sonuç ise değişmemektedir" 
*"Büyük israil'in kurulabilmesi için İslam aleminin yok edilmesi, ya da etkisiz hale getirilmesi gerekmetedir."
*"İslam'ın yok edilmesi ya da etkisiz hale getirebilmesi için, Ilımlı İslam Projesi ve Meshepçilik siyonizm tarafından tezgahlanmıştır" 
*"ABD'nin Müslüman milletlere sattığı silahları, Müslümanlar kimlere karşı kullanıyor?"
*"Bugün Türkiye'mizin dörtbir yanı NATO ve ABD üstleri ve silahları ile doludur. Peki biz bunları kime karşı kullanacağız?" 
*"Küresel Emperyalizmin emrindeki bu silahlar, Müslüman ülkelere kurulmuşsa biz kendimizi bununla Emperyalizmden mi koruyacağız?" 
*"Yanan can, akan kan Müslüman'ın... Kasaları dolan emperyalistlerdir. Bu oyunu bozmamız lazım"
*"Dünya'nın tüm zenginlikleri İslam Coğrafyasındadır. Fakat, en fakir, en dağınıkta bizleriz."
*"Sanki Kuran-ı Kerim bizlere hitap etmiyor. Ey Müslümanlar, birbirinize sımsıkı sarılın demiyor! Tek yol İslam birliğidir
*"Mazlumlar ayağa kalmadan, zalimler diz çökmez"
*"Ülkelerimizin arasında uzak uzak mesafeler bulunsada, gönüllerimiz arasında hiçbir mesafe yoktur"
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplantı 3 Gün Sürecek
 
23-25 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan toplantı 3 gün sürecek. İslam ülkelerindeki sorunların ele alınacağı toplantının ana gündem maddesi ise Yeni bir dünya ve adil düzen’ olarak belirlendi. Dünyanın yeni bir dünya sistemine geçmesi ile ilgili sunumların yer alacağı toplantının ilk gününde ise önemli konuşmacılar yer alacak. Patani’den Mali’ye, İran’dan Çeçenistan’a, güney komşusuz Suriye’den, Etiyopya’ya dünyanın bir çok ülkesinden hareket önderlerinin iştirak edeceği programda ayrıca şu isimler ön plana çıkıyor. Tunus Nahda Lideri Raşid Gannuşi, Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Mısır İhvan Başkanı Muhammed Badii, Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, Hamas Lideri Halid Meşal, Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Awang, Pakistan Jemaat-i İslam Partisi Lideri Siyyed Münevver Hasan, Suriye İhvan Başkanı Riyad Al-Şakfa, gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak davet edildiği 22. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’ne Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın da özel olarak davet edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209